Gofrit sütni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell gofrit sütni?

Gofri.jpg

A karácsonyi vásárokból jól ismert gofri otthon is könnyedén elkészíthető, így gyorsan a gyerekek kedvencei lehetünk vagy akár a vendéglátók gyöngye.

[szerkesztés] Lépések

  1. Készítsük el a tésztát!
    1. Mérjük ki a 40 dkg lisztet!
    2. Adjuk hozzá az egy csomag sütőport, 3 tojás sárgáját, a 12 dkg margarint, egy csomag vaníliás cukrot, a kávéskanálnyi sót, a 12 dkg cukrot, a fél liter tejet és egy citrom reszelt héját.
    3. Elektromos habverővel keverjük csomómentesre a tésztát!
    4. A tojások fehérjét verjük habosra és forgassuk bele a tésztába, anélkül, hogy nagyon összetörnénk azt!
  2. Süssük ki a tésztát! Mielőtt sütni kezdenénk, vékonyan kenjük ki a gofri sütőt olajjal! Ha kellően bemelegedett, öntsük bele a tésztát, míg kész nem lesz!
  3. Készítsük el a vanília sodót!
    1. Keverjük össze az 1 dl tejet, a 2 tojással és a kávéskanál liszttel!
    2. A maradék 4 dl tejet a vaníliás cukorral együtt forraljuk fel!
    3. Ha felforrt, öntsük hozzá a tojás sárgájából álló keveréket, majd adjuk hozzá az 1 dkg vajat!
    4. Közben a két tojás fehérjét a cukorral verjük keményre!
    5. Ha a tűzön lévő keverék elkezd besűrűsödni, vegyük le a lángról, és egy kis idő múlva, amikor már nem olyan forró a mártás, keverjük hozzá a tojás fehérjéből álló keveréket!
    6. Amíg teljesen ki nem hűl, kevergessük a mártást, nehogy becsomósodjon!

[szerkesztés] Tippek

  • Ha nincs kedvünk vagy időnk a vanília sodó elkészítésével vesződni, akkor készen készült csoki öntettel vagy lekvárral is ízesíthetjük!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • gofrisütő

A tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 12 dkg margarin
  • fél liter tej
  • 1 citrom
  • kávéskanálnyi só

A vanília sodóhoz:

  • 2 tojás
  • 5 dl tej
  • 1 kávéskanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg vaj
  • 2 dkg cukor

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Mindenképpen a tálalás előtt nem sokkal készítsük el a gofrikat, mivel a sütés után rövidesen „megnedvesedik” a tészta, így elveszti eredeti ízét!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bianka