Felismerni, hogy egy srác/lány csak a barátod vagy több is lehet

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell felismerni, hogy egy srác/lány csak a barátod vagy több is lehet?

Baratsag vagy szerelem.jpg
A barátság általában jobb alap lehet egy párkapcsolatra, mint egy hirtelen vonzalomból született együttlét. Ha többet érez valamelyikőtök, akkor azonban a barátságotok is veszélybe kerülhet. Ezért jobb, ha kitudakoljuk, mit érez a másik, mielőtt lépnénk.

[szerkesztés] Lépések

 1. Ismerd fel a jeleket, hogy csak barátként akar téged. Persze ezeknek lehet más oka is, de azért ezek alapján valószínűsíthető, hogy csak barátként számít rád:
  • Ritkán vagytok kettesben. Ha minden találkozótokra elcipeli néhány barátját is, téged is olyan helyekre hív, ahol nem lehettek soha kettesben.
  • Többnyire te keresed az alkalmat, hogy találkozzatok.
  • Nem próbál veled néha flörtölni, nincsenek elejtett, sejtelmes mondatai, amik arra utalnak, hogy tetszel neki. Nem próbál időnként „véletlenül” hozzád érni.
  • Mindig az exet emlegeti. Ne áltassuk magunkat, az, hogy az exéről beszél, nem azt jelenti, hogy féltékennyé szeretne tenni. Ha ilyen törekvése lenne, más lányokat/fiúkat emlegetne.
 2. Az alábbi jelek azonban arra utalhatnak, hogy a barátod többet szeretne:
  • Mindig kicsípi magát, ha veled találkozik.
  • Igyekszik a segítségedre lenni bizonyos dolgokban.
 3. Ha még mindig nem vagy biztos, időnként csúsztass a beszélgetésekbe bókokat, nagyjából úgy, hogy „az tetszik benned, hogy…”, „azt szeretem benned, hogy…”. Mindezt ugyanolyan hangnemben tedd, mintha azt mondanád neki, hogy „Klassz a sapkád.” Ha szeretne tőled valamit, ez őt is lépésekre sarkallhatja, ha viszont nem, akkor sincs probléma, hiszen nem szerelmi vallomást tettél.
 4. Beszélj kívülállókkal, akik ismerik őt, ugyanakkor vannak annyira diszkrétek, hogy nem mondják el neki, hogy tudakolódtál róla. Kérdezd meg őket, hogy mit gondolnak. Ha csak olyanokat ismersz, akik vélhetően elmondanák neki, hogy rákérdeztél erre, akkor csak nagyon óvatosan próbáld meg kideríteni. Hints el például olyan megjegyzéseket, hogy „Huh, X olyan furcsa mostanában, szerintem tetszik neki valaki…” Hátha így sikerül némi információt kicsikarni belőlük.

[szerkesztés] Tippek

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • idő, hogy kiderítsd, mit érez a másik

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ne csupán azt teszteljük, hogy a barátunk táplál-e romantikus érzéseket velünk kapcsolatban, de azt is, hogy a mi érzéseink elég komolyak, tartósak-e. Múló szenvedélyért ne kockáztassuk a barátságot.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag