Eldönteni, melyik melltartót vegyed fel

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell eldönteni, melyik melltartót vegyed fel?

Melltarto2.jpg
Ha kiválasztottuk a megfelelő melltartót, az szuper, de még mindig nincs minden megoldva. Mert hát más melltartót veszünk fel sportoláshoz, mást egy pántnélküli ruhához vagy éppen egy mélyen dekoltált blúzhoz. Az alábbiakban megtudhatod, mire ügyelj.

[szerkesztés] Lépések

 1. Válaszd a megfelelő színt! A fehér és a testszínű melltartó a legsokoldalúbb, mivel ezek az árnyalatok a legkevésbé láthatóak sápadt, áttetsző vagy vékony szövet alatt. Ha világos színű blúzt vagy toppot hordasz átlátszó anyagból, kerüld a feketét és a merész színeket.
 2. Viselj sportmelltartót, ha sportolsz. Oké, ebben talán nem olyan szexisek a melleid, de a sportmelltartó tökéletes akkor, ha sportolsz, mivel kényelmes és jól tartja a melleket. Tanulmányok szerint 74 százalékkal csökkenti a mell „ugrálását”.

[szerkesztés] Megfelelő melltartó választása a ruhához

 1. Hagyományos pólóhoz válassz hagyományos melltartót. Bár addig, amíg megfelelően tart és kényelmesnek érzed, gyakorlatilag egy hagyományos pólóhoz bármilyen melltartót felvehetsz.
 2. Viseljünk láthatatlan melltartót streccs és egyéb „tapadós” ruhadarabok alá. A láthatatlan melltartónál nem látszanak át a csíkok a felsőn át, így ez a tökéletes választás szűk blúzok vagy toppok alá.
 3. A mélyen kivágott melltartót válaszd mélyen dekoltált ruhákhoz. Ma már olyan mélyen kivágott melltartók is vannak, mely egészen a mell alá érnek.
 4. Válassz keresztpántos vagy Y hátú melltartót Y hátú ruhákhoz. Ezeknek a melltartóknak a pántja közelebb húzódik a nyakhoz, és a lapockáid között összekapcsolódnak, így nem látszódnak az Y hátú ruhák alatt.
  Melltarto3.jpg
 5. Használj pántnélküli melltartót pántnélküli és spagettipántos felsőkhöz.
 6. A spagettipántos ruhákhoz viselhetsz spagettipántos melltartót is. Ilyen esetben ugyan általában valamennyire kilátszik a melltartó pántja, de mindaddig, amíg a melltartó pántja nem vastagabb, mint a ruháé, ez nem igazán gáz, feltéve, hogy nem alkalmi viseletről van szó. Válassz olyan színt, ami megy a ruhához, vagy pedig használj semleges színt.
 7. Próbáld ki az átalakítható melltartókat. E sokoldalú melltartóknak variálható a pántja, így illeszkednek a ruha kivágásához. Általában átalakíthatóak pántnélkülivé vagy nyakba akasztóssá, de az extrábbak még a hátul mélyen dekoltált ruhákhoz is variálhatók.
 8. Fontold meg a szilikon öntapadós melltartó használatát. Ezek tökéletesen használhatók elől vagy hátul mélyen dekoltált ruháknál vagy pántnélküli felsők esetén. Ezek a bőrhöz tapadnak. Csak minimális támogatást adnak, de szép sziluettet. Általában 2 hónapig bírják, szappanos vízzel tisztíthatóak. Néhányan arra panaszkodnak, hogy ha megizzadnak, leesik, tehát érdemes óvatosan bánni vele.

[szerkesztés] Egyéb szempontok

 1. Ha nagyok a melleid, a jobb tartás érdekében válassz vastagabb pántú melltartókat!
 2. Ha meg szeretnéd emelni a melleidet, a push-up melltartó ideális választás számodra. Olyat válassz, ami természetes sziluettet ad a mellednek, máskülönben nagyon látszani fog, hogy csak fel van nyomva a melled.

[szerkesztés] Tippek

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • különféle melltartók

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha azt szeretnéd, hogy minél tovább jó állapotban megőrizd a melltartóidat, mosd azokat kézzel!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag