Csatlakoztatni a telefont az autóhoz

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell csatlakoztatni a telefont az autóhoz?

Telefon-autohoz-csatlakoztatasa-parosita.jpg

A telefon csatlakoztatása az autóhoz lehetővé teszi, hogy hívásokat indíts vagy fogadj, zenét hallgass, és GPS navigációt használj a készülékeden. A két leggyakoribb módszer a Bluetooth kapcsolat és az aux kábel használata. Íme a lépések a telefon csatlakoztatásához az autóhoz:

[szerkesztés] Lépések

[szerkesztés] Telefon csatlakoztatása Bluetooth kapcsolat létrehozásával

 1. Győződj meg arról, hogy az autód rendelkezik Bluetooth támogatással. A legtöbb újabb autóban már alapfelszereltség a Bluetooth, de régebbi modelleknél előfordulhat, hogy nincs.
 2. Kapcsold be a telefonodon a Bluetooth-t. A beállítások menüben található a Bluetooth opció, ahol be- és kikapcsolhatod. Kapcsold be a Bluetooth-t, hogy a telefon keresni tudja az elérhető eszközöket.
 3. Indítsd el az autódat, és kapcsold be az autórádiót vagy az autó vezérőlpaneljét. Válaszd ki a Bluetooth opciót az autórádió menüjében vagy a kijelzőjén. Az autó ekkor keresni kezdi az elérhető Bluetooth eszközöket.
 4. Párosítsd a telefonodat az autóddal. A telefonodon meg kell jelennie az autód nevének a Bluetooth eszközök listájában. Válaszd ki az autó nevét, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a párosításhoz. Előfordulhat, hogy meg kell adnod egy PIN kódot, amelyet az autó kijelzőjén vagy a kézikönyvében találhatsz meg.
 5. Ha sikeresen párosítottad a telefonodat az autóddal, akkor képes leszel hívásokat indítani és fogadni, zenét hallgatni, vagy GPS navigációt használni a telefonodon.

[szerkesztés] A telefon csatlakoztatása az Aux kábel használatával

 1. Ellenőrizd, hogy az autódban van-e 3,5 mm-es aux csatlakozó. Ha nincs, akkor ezt a módszert nem tudod alkalmazni.
 2. Szerezd be a megfelelő aux kábelt. Ez egy 3,5 mm-es jack dugós kábel, amelynek mindkét végén azonos csatlakozó található.
 3. Dugd be az aux kábel egyik végét a telefonod fejhallgató-csatlakozójába vagy, ha nincs ilyen, egy megfelelő átalakítóba (pl. USB-C vagy Lightning to 3,5 mm).
 4. Dugd be az aux kábel másik végét az autó aux csatlakozójába.
 5. Válaszd ki az autórádió menüjében vagy a kijelzőjén az "AUX" vagy "Line In" opciót. Ha ezt megtetted, akkor a telefonod hangját az autó hangszóróin keresztül hallhatod.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha a telefonod nem találja az autódat a Bluetooth eszközök között, próbáld meg újraindítani a telefonodat, majd ismételd meg a párosítási folyamatot.
 • Néhány autóban lehetőség van arra, hogy több telefon is csatlakozhasson egyszerre. Ebben az esetben győződj meg arról, hogy a megfelelő telefonnal van párosítva az autó.
 • Ha a telefonod adatait szeretnéd használni, mint például a GPS navigációhoz vagy zenehallgatáshoz, ellenőrizd, hogy a mobilnet kapcsolat be van-e kapcsolva a telefonodon.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Autó Bluetooth támogatással vagy 3,5 mm-es aux csatlakozóval
 • Telefon Bluetooth képességgel vagy 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozóval (vagy megfelelő átalakítóval)
 • 3,5 mm-es aux kábel (aux csatlakozás esetén)

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ne próbáld meg a telefont az autóhoz csatlakoztatni vezetés közben. Parkolj le biztonságos helyen, és végezd el a csatlakoztatást.
 • Soha ne használd a telefonodat kézzel vezetés közben, mivel ez veszélyes lehet. Ha hívást szeretnél indítani vagy fogadni, használd a kormánykeréken található vezérlőket, vagy az autó hangfelismerő rendszerét.
 • Tartsd be a helyi törvényeket és előírásokat a mobiltelefon használatával kapcsolatban vezetés közben. Néhány országban tilos a kézben tartott telefon használata vezetés közben, és csak a kihangosító vagy a Bluetooth fejhallgató használata megengedett.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell