Cikkek:Méhpempővel a változókor viszontagságai ellen

Innen: Hogyankell.hu


Méhpempővel a változókor viszontagságai ellen

Https- bodomeheszet.hu - 2021 december - Cikk1.jpeg

Többen nem is tudják, de a változókor nem csak a nők, hanem a férfiak életében is jelentkezik. A más néven klimaxnak is nevezett életkori sajátosság a nők esetében 45 és 60 éves kor között jelentkezik, a férfiak pedig az 50-es éveiktől számíthatnak rá.

Mi játszódik le az emberek testében a klimax idején?

A változókor a szervezetben lezajló hormonális változásoknak köszönhető. A hölgyek esetében a petefészek addigi működése megváltozik, illetve az ösztrogén és progeszteron hormonok termelődése kezd megszűnni, amely további fizikai tünetekhez vezet. A változást leginkább a menstruációs ciklus módosulásában, a hőhullámok és az izzadás kialakulásában, fokozott fáradékonyságban, a libidó csökkenésében és számos pszichés tünet megjelenésében lehet ilyenkor tapasztalni.

A férfiak esetében - ugyan - kevésbé drámai a változás mértéke, de az ötvenes éveikben jelentkező tesztoszteronszint csökkenése egyaránt okozhat fizikai és lelki problémákat az uraknál is. Az, hogy ez miben nyilvánul meg, sok esetben eltérő, de nagyon gyakori a szexuális vágy, illetve a teljesítőképesség csökkenése, fokozott izzadás, esetlegesen hőhullámok jelentkezése, csontritkulás, illetve kifejezetten gyakori a pesszimistább hangulat jelentkezése.

Ebben a változó időszakban a jellemző tünetek mellett gyakori még az is, hogy a külső is jelentős változáson megy át: gyakori problémát jelent a fokozott hízás, illetve a bőr és az izmok öregedési folyamatának gyorsulása, jelentkezhetnek mozgásszervi problémák, illetve egy-egy betegség kockázati tényezője is megnövekszik.

A klimax hatása rendkívül nagy befolyással van mindkét nem esetében az énképre, és emiatt komoly problémákkal kell megküzdeni az emberek többségének ebben az időszakban. Ilyenkor az emberek kutatják, hogy mi az, amivel javíthatnának a helyzetükön, de sokan nem is gondolnák, hogy a segítő csodaszer milyen könnyen elérhető számukra.

Akik már hallottak a rendkívül sokféle problémára gyógyírt jelentő méhpempőről, azok nem fognak meglepődni azon a tényen, hogy ez a méhek által előállított kiváló anyag a változókorral járó kellemetlen tünetek enyhítésére is nagyszerűen használható. A Bodó Méhészet által kínált kiváló minőségű méhpempő sokat segíthet az ilyen jellegű gondokon, ezért érdemes ellátogatni honlapjukra.

Így tud segíteni a méhpempő

A piacon rengeteg termék és készítmény megtalálható, amely átsegíti az embert a változókor időszakán, de sokan vannak, akik a természetes megoldásokat preferálják. Nekik lehet kiváló alternatíva a méhpempő rendszeres fogyasztása.

A méhpempő egy rendkívül tápláló és vitaminban gazdag anyag, amelyet már kora őseink is alkalmaztak, és ez nem véletlen. Fontos tulajdonsága, hogy komplex gyógyítóként a hormonok szintjét is képes harmóniában tartani, és ezzel segít egyensúlyba hozni a szervezet működését. Mindemellett sok értékes anyaga hozzájárul a jó közérzet hosszú távú fenntartásához is. Fogyasztása nem csak ebben a kritikus, hanem minden korban kifejezetten ajánlott.