Cappuccinót készíteni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell cappuccinót készíteni?

Capuccino-keszites-hogyan-kell.jpg

A cappuccino egy népszerű olasz kávéital, amely eszpresszóból, forró tejhabból és tejből áll. Az alábbiakban megtanulhatod, hogyan készítsd el ezt a finom italt otthon.

[szerkesztés] Lépések

 1. Készíts egy adag eszpresszót. Használj egy eszpresszó kávéfőzőt, és készíts egy vagy két adag eszpresszót egy csészébe. A cappuccino alapja az eszpresszó, így fontos, hogy erős és ízletes legyen.
 2. Melegítsd fel a tejet. Tölts egy edénybe kb. 150 ml tejet, és melegítsd fel közepes lángon, de ne forrald túl. A tej hőmérséklete legyen kb. 60-65°C.
 3. Habosítsd a tejet. Használj egy tejhabosítót vagy egy kézi habverőt, hogy a meleg tejben levegőbuborékokat képezz, és sűrű, krémes tejhabot hozz létre. Habosítás közben tartsd a tejhabosítót a tej felszínén, így több levegő jut bele.
 4. Öntsd a meleg tejet az eszpresszóra. Lassan és óvatosan öntsd a meleg tejet az eszpresszóra, hogy a tejhab a tetején maradjon.
 5. Kanalazd a tejhabot a cappuccino tetejére. Használj egy kanalat, hogy a maradék tejhabot a cappuccino tetejére helyezd. A tökéletes cappuccino egyenlő arányban tartalmaz eszpresszót, tejet és tejhabot.
 6. Díszítsd a cappuccinót. Szórd rá egy kis kakaóport, fahéjat vagy csokoládéforgácsot a tejhab tetejére, hogy még ízletesebb és látványosabb legyen.

[szerkesztés] Tippek

Próbáld ki különböző kávékeverékeket, hogy megtaláld a számodra legfinomabb ízvilágot. Ha nincs tejhabosítód, rázhatod a meleg tejet egy jól záródó edényben, hogy habot képezz.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ügyelj arra, hogy a tej ne legyen túl forró, mert elveszíti az ízét és könnyebben ég le.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Eszpresszó kávéfőző
 • Tej
 • Edény a tej melegítéséhez
 • Tejhabosító vagy kézi habverő
 • Kakaópor, fahéj vagy csokoládéforgács díszítéshez
 • Kanál
 • Cappuccino csésze vagy bögre

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell