Értékeinket megőrizni a strandon

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell értékeinket megőrizni a strandon?

Strand ertek.jpg

A nyári kánikulát sokszor csak a strandon vagy vízparton lehet elviselni. Egy hűsítő csobbanás után máris kellemesebben látjuk a világot. Azonban ha nem vagyunk elég körültekintőek, értékeinknek hamar lába kellhet. Az értékeink megőrzésére számtalan ötletes lehetőség van, érdemes időt szánnod rá, hogy valóban élvezhesd a kikapcsolódást.

[szerkesztés] Lépések

 1. Csak a legszükségesebb dolgokat vidd ki magaddal! Amennyiben tudod, hagyd az értékeidet a szállásodon. Csak annyi pénz vigyél magaddal, amennyire előreláthatólag szükséged lesz aznap.
 2. Helyezkedj jól! Bár általában mindenki törekszik arra, hogy minél több szabad területet találjon, ahova lepakolhat, és nyugodtan pihenhet. Mégsem ajánlatos nagyon eltávolodnod a strandolóktól, mert így a tolvajok könnyű céltáblájává válhatsz.
 3. Vigyázzatok egymás dolgaira! Ha nem egyedül mész ki a strandra, akkor osszátok be, hogy ki marad ott a parton és vigyáz az értékekre. Ha folyamatosan váltjátok egymást, senki nem fog unatkozni.
 4. Használj vízálló tartókat! Hála az ötletes gyártóknak, manapság már széles választékban elérhetőek a különböző vízálló tartók. Ezek mérete változó, attól függ, milyen célt szolgálnak. Ha csupán a pénzedet szeretnéd belerakni, elegendő egy kisebb nyakba akasztható tubus, míg az iratokat nagyobb táskába, akár vízálló hátizsákba is teheted.
 5. Álcázd az értékeidet! Ha olyan helyre rejted az értékeidet, mely nem megszokott, nem lesz ideje a tolvajoknak mindent átkutatni, és nem jutnak el az értékekig.
 6. Ásd el értékeidet! Marcal Da Cunha kifejlesztett egy homokozó vödörhöz hasonló földbe fúrható értékmegőrzőt. Ennek segítségével eláshatod értékeidet, és rajtad kívül senki nem fogja tudni a pontos helyét. Természetesen a fürdés befejezése után könnyen ki tudod húzni a talajból.
 7. Tartsd szemmel a tulajdonodat! Időnként tegyél egy ellenőrzőkört az értékeid körül, illetve a vízben is ügyelj arra, hogy ráláss a dolgaidra.
 8. Használd a strand értékmegőrzőjét! Érdeklődd meg, hogy milyen költsége van az egész napos értékmegőrzésnek. Sokszor nem olyan magas összegért megkímélheted magad az értékeidért való állandó aggódástól.

[szerkesztés] Tippek

 • Az értékek álcázására kiválóan alkalmas egy naptejes doboz, vagy akár hűtőtáska is. Mivel logikusan ezek az eszközök nem értékek tárolására szolgálnak, ezért álcázásra kiválóan alkalmasak.
 • Ha el akarod rejteni értékeidet, pl. a földbe fúrással, akkor érdemes minél hamarabb kiérned a strandra, hogy kevesen lássák a rejtekhelyed.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Minél kevesebb értékre, amit a standon hagynál
 • Társaságra, hogy vigyázzatok egymás dolgaira
 • Vízálló tartóra
 • Körültekintésre


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Figyelj arra, hogy nehogy elkeverd az álcázásra használt dolgaidat.
 • Ha az értékek elásása mellett döntenél, mindenképpen jelöld meg valamilyen módon, hogy hol fúrtad a földbe. A nagyon kemény talajon ez a módszer nem nagyon használható.


[szerkesztés] Kapcsolódó videók


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Gycsutk