Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Tortát szeletelni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Wezo (vitalap | szerkesztései) 2014. július 21., 09:54-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell {{PAGENAME}}? == right|250px Sokan tehetik fel a kérdést, hogy miért készült ez a cikk, hiszen mindenki tud tortát vágni? A vál…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell Tortát szeletelni?

Torta.jpg

Sokan tehetik fel a kérdést, hogy miért készült ez a cikk, hiszen mindenki tud tortát vágni? A válasz erre az, hogy a klasszikus tortavágás esetén az édesség hamarabb szárad ki, mert nagy felületén találkozik a levegővel. Ennek elkerülésére szeretném bemutatni a tudományos tortaszeletelést.

Lépések

  1. Az első szeletet a torta hossztengelyéből kell kivágni, két párhuzamos egyenes vágással.
  2. Ezután told össze a süteményt, és fordítsd el 90 fokkal
  3. Ezt a szeletet is a torta átmérőjénél kell levágni, az előző szeletre merőlegesen.
  4. Ismét össze kell tolni a torát, és ha elraknánk a hűtőbe, akkor valamilyen szalaggal, gumival rögzíthetjük is hogy jobban összeálljon.
  5. A következő szelethez is elforgatjuk 90 fokkal a tortát, és most a már meglevő vágás mellett vágunk újra.
  6. Ezután csak az előző mintát kell követnünk, míg a torából nem marad egyetlen morzsa sem.


Tippek

  • A végén olyan pici szeletek maradnak, amiket már nem érdemes tovább vágni.
  • Hosszú kést használj a szeleteléshez


Amire szükséged lehet

  • Egy tortára
  • Egy késre
  • Néhány tányérra
  • Ünnepek idején papírcsákóra, sípra, ajándékra vagy más segédeszközökre.


Figyelmeztetések

  • Ez a módszer ugyan tudományosan alátámasztott, de sokan a klasszikus körcikket preferálják.
  • Ha a tortánk szeret szétesni, akkor ez a módszer inkább lesz rémálom, mint praktikus megoldás.


Kapcsolódó videók

Ebben a videóban bemutatják a módszert, de egy kevés angoltudás szükséges hozzá.


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Wezo