Tortát szeletelni szerkesztése
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
− | == Hogyan kell | + | == Hogyan kell {{PAGENAME}}? == |
[[Fájl:torta.jpg|right|250px]] Sokan tehetik fel a kérdést, hogy miért készült ez a cikk, hiszen mindenki tud tortát vágni? A válasz erre az, hogy a klasszikus tortavágás esetén az édesség hamarabb szárad ki, mert nagy felületén találkozik a levegővel. Ennek elkerülésére szeretném bemutatni a tudományos tortaszeletelést. | [[Fájl:torta.jpg|right|250px]] Sokan tehetik fel a kérdést, hogy miért készült ez a cikk, hiszen mindenki tud tortát vágni? A válasz erre az, hogy a klasszikus tortavágás esetén az édesség hamarabb szárad ki, mert nagy felületén találkozik a levegővel. Ennek elkerülésére szeretném bemutatni a tudományos tortaszeletelést. | ||
44. sor: | 44. sor: | ||
* [http://www.nature.com/nature/journal/v75/n1938/abs/075173c0.html Nature magazin] | * [http://www.nature.com/nature/journal/v75/n1938/abs/075173c0.html Nature magazin] | ||
* [http://hvg.hu/kultura/20140619_Megvan_a_tokeletes_tortaszeleteles_modsze HVG.hu] | * [http://hvg.hu/kultura/20140619_Megvan_a_tokeletes_tortaszeleteles_modsze HVG.hu] | ||
− | |||
− |