Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Tonhalas tésztát készíteni

47 bájt hozzáadva, 2015. február 26., 12:30
Lépések
== Lépések ==
#'''Főzd ki a tésztát''', bő vízben, előírás szerint! Ha kifőtt, szűrd le, tedd félre.#'''Aprítsd fel a paradicsomot apró kockákra! ''' Érdemes recés élű kést használnod, azzal egyszerűbb felvágni a paradicsomot.#'''Bontsd ki a tonhalkonzervet. ''' Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját.#'''Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát! ''' Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat!#'''Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat. ''' Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat, és a paradicsomot.#'''Gyakran kevergesd''', mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd.#Ha H'''a a tejszín már a lábasban van, fűszerezz! ''' Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának.#'''Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz. ''' Ha felforrt, vedd le a tűzről.
#Tálalás előtt melegítsd meg tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat!
 
== Tippek ==
103
szerkesztés