Tiramisut készíteni tojás nélkül

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Hogyankell (vitalap | szerkesztései) 2018. augusztus 13., 06:44-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell Tiramisut készíteni tojás nélkül?)

Hogyan kell Tiramisut készíteni tojás nélkül?

Tiramisu tojas nelkul22.jpg

Az eredeti tiramisu nyers tojással készül, de sokan vannak akik nem szívesen fogyasztanak nyers tojást. Szerencsére a tiramisut tojás nélkül is el lehet készíteni és a végeredmény legalább olyan finom, mint a tojásos változaté.

Lépések

  1. A mascarponét keverd össze a cukorral és a vanília kivonattal.
  2. A tejszínből verj habot, nem kell hogy teljesen kemény hab legyen
  3. A tejszín felét keverd a mascarponés krémhez, majd a tejszín második felét már óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze.
  4. A babapiskótákat mártsd a kávéba, de csak rövid ideig, kb. 1 másodpercig mindkét oldalát, és fontos, hogy a kávé szobahőmérsékletű legyen, ne forró. Ha meleg kávéba mártod a piskótákat, akkor könnyen elázhatnak.
  5. Rakosgasd a kávéba mártott babapiskótákat egymás mellé egy tálba.
  6. Ha végig raktál egy sor babapiskótát, tedd rá a tojás nélküli tiramisu krém felét.
  7. Folytasd tovább a piskóták mártogatását, és tegyél ki még egy sort, a mascarpone krém tetejére.
  8. A piskóták tetejére rakd a masacarpone krém másik felét, és egyengesd el. Tedd a hűtőbe a tiramisut.
  9. Tálalás előtt szitálj kakaóport a tojás nélküli tiramisu tetejére.


Tippek

  • A tejszínt hűtsd fel, felhasználás előtt legalább egy napi hűtőben legyen, hogy habot tudjál verni belőle.
  • A mascarponét pár órával felhasználás előtt vedd ki a hűtőből.


Amire szükséged lehet

  • 150 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml tejszín 30%
  • 1 evőkanál vanília kivonat
  • 40 g porcukor
  • 1 dl feketekávé
  • kakaópor a tetejére
  • habverő
  • tál


Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Evus, Hogyankell