Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Tejpitét készíteni

3 bájt törölve, 2014. október 15., 12:13
Tippek
== Tippek ==
* A tojás fehérje tojásfehérje és -sárgája külön is felvehető, így kicsivel kötöttebb lesz a tejpite, nem lesz annyira folyós. De ha nem vesződünk vele, akkor is ugyanolyan finom lesz a végeredmény.
* A legjobb feltét a pitéhez valamilyen lekvár (barack, eper, szilva stb), melyet feldobhatunk friss, kockára vágott gyümölcsökkel is. Akár csokoládészósz is remek kiegészítője lehet a desszertnek.
* Készíthető tejszínalapból is. Ilyenkor a tejszín – tej aránya 3:2. Tehát ha a fentebb leírt mennyiséget szeretnénk tejszín hozzáadásával is elkészíteni, akkor 6 dl tejszínre és 4 dl tejre lesz szükségünk. Egyes receptek szerint ez az arány pont fordítva van.
== Figyelmeztetések ==
* Mielőtt szervírozod, mindenképpen várd meg, míg kihűl a tejpite! Mert míg meleg, eléggé ragadós és folyós. Még hűtőben hűtőbe is tárolhatjuk teheted egy keveset kis időre tálalás és fogyasztás előtt. Hidegen megdermed, ezért így könnyebben szelhető.
== Kapcsolódó videók ==
593
szerkesztés