Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Tejpitét készíteni

361 bájt hozzáadva, 2014. október 15., 12:13
Tippek
# '''Kapcsold/Gyűjtsd be a sütőd, hogy előmelegedjen!'''
# '''Üsd bele az egész tojásokat egy nagyobb tálba!'''
# '''Robotgéppel verd fel habosra a tojásokat, és közben folyamatosan adagold hozzá a cukrot!''' A tejpite alapja a habos tojás.# '''Add a tojásokhoz a tejet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót!'''A só akár el is hagyható.
# '''Keverd jól össze őket!'''
# '''Lassanként adagold hozzá a lisztet folyamatos kevergetés mellett!'''Ezt már nem kell robotgéppel, elég egy kézi habverő, mert nem sok ez a liszt mennyiség.
# '''Keverd az egész masszát csomómentesre!'''
# '''Vajazd ki a magas falú tepsidet!'''
== Tippek ==
* A tojás fehérje tojásfehérje és -sárgája külön is felvehető, így kicsivel kötöttebb lesz a tejpite, nem lesz annyira folyós. De ha nem vesződünk vele, akkor is ugyanolyan finom lesz a végeredmény.
* A legjobb feltét a pitéhez valamilyen lekvár (barack, eper, szilva stb), melyet feldobhatunk friss, kockára vágott gyümölcsökkel is. Akár csokoládészósz is remek kiegészítője lehet a desszertnek.
* Készíthető tejszínalapból is. Ilyenkor a tejszín – tej aránya 3:2. Tehát ha a fentebb leírt mennyiséget szeretnénk tejszín hozzáadásával is elkészíteni, akkor 6 dl tejszínre és 4 dl tejre lesz szükségünk.Egyes receptek szerint ez az arány pont fordítva van.
== Amire szükséged lehet ==
== Figyelmeztetések ==
* Mielőtt szervírozod, mindenképpen várd meg, míg kihűl a tejpite! Mert míg meleg, eléggé ragadós és folyós. Langyosan, de inkább hidegen Még hűtőbe is teheted egy kis időre tálalás és fogyasztás előtt. Hidegen megdermed, ezért így könnyebben szelhető. 
== Kapcsolódó videók ==
Az alábbi videóban egy tejszín alapú receptet mutat be áfonyaszószt is készít a séfszakács a tejpitéhez.<youtube>KCrk4iZvnMkq9xNTtRKLa8</youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
593
szerkesztés