Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Túró rudit házilag készíteni

29 bájt törölve, 2014. szeptember 11., 15:04
Tippek
# '''Törd át a túrót egy szűrőn!''' Ennek a műveletnek fontos szerepe van, hisz ilyenkor nyomod ki a "felesleges" nedvességet a túróból. Ha elmarad ez a lépés, akkor a kész túró rudinak nem lesz tartása, szét fog esni.
# '''Add hozzá az áttört túróhoz a reszelt citromhájatcitromhéjat, a vaníliamagokat vagy vaníliáscukrotvaníliás cukrot, a sima porcukrot és ízlés szerint a tejfölt!''' Jól dolgozd össze őket. Használhatsz kézi botmixert is a művelethez.# '''Oldd fel a zselatint két deciliter vízben , és add a masszához!''' Ezután nem kell már botmixert, vagy késes darálót használni, csak keverd jól össze az alapanyagokat!
# '''Vágj folpackból téglalapokat, és porciózz rájuk a masszából!'''
# '''Mindegyik fóliás kis csomagot a folpack segítségével formáld meg henger alakúra!'''
# '''Tedd a hűtőbe a kész massza-csomagokatmasszacsomagokat!''' Minél többet áll a hűtőben, annál inkább megdermed és könnyebb lesz a további munka vele. Maximum 1-2 óra elég.
# '''Míg dermed a töltelék, olvaszd meg az étcsokoládét!'''
# '''Kenj kiskanál segítségével sütőpapírra csíkokat az olvadt csokoládéból!''' Ezek a csokicsíkok lesznek a túró rudik aljai, tehát méretben akkorákat készíts, amekkorák a hűtőben lévő túrótöltelékek.
== Tippek ==
* A túró szűrőn való áttörését kiválthatjuk kiválthatod azzal is, ha az összes túrót gézbe tekerjük tekered, és csak hagyjuk hagyod kicsöpögni egy tál fölött. Ehhez viszont kell legalább egy fél, de inkább egy egész nap, így mindenképpen hűtött környezetben történjen a művelet, különben megsavanyodik, azaz megromlik a túró!* Ha krémesebb állagot szeretnénk szeretnél adni a túrótölteléknek, akkor a csöpögtetést el is hagyhatjukhagyhatod. Sőt, még tejfölt is keverhetünk keverhetsz hozzá. Viszont ilyenkor több zselatinnal kell összefognunk összefogatnod a masszát!* Ha pikánsabb tölteléket szeretnénktöltelékkel is kísérleteznél, akkor a túrós masszát még ízesíthetjük ízesítheted tetszés szerint például fahéjjal, kevés kakaóval stb. 
== Amire szükséged lehet ==
* 1 csomag vaníliás cukor vagy fél rúd vanília magjai
* egy alaposan megmosott citrom reszelt héja
* 2 evőkanál zselatin, ha nem csöpögtetjük le a túrót* 2 dl víz
* jó minőségű étcsokoládé
* Folpack
* Kiskanál
* Sniccer
 
== Figyelmeztetések ==
* A túró mindenféle vegyszerek nélkül hamar megromlik, így 2-3 napon belül fogyasszuk fogyasszátok el a házi túró rudikat! Elkészülés után mindenképpen hűtőben tároljuk tárold őket!* Ha pedig túlságosan is finomra sikerült, csináljunk csinálj többet belőle, különben legközelebb is hamar el fog fogyni! :) 
== Kapcsolódó videók ==
593
szerkesztés