Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Szőlőbefőttet készíteni

4 bájt hozzáadva, 2014. január 23., 16:55
Hogyan kell szőlőbefőttet készíteni?
== Hogyan kell szőlőbefőttet készíteni? ==
[[Fájl:szolobefottszolo_befott.jpg|right|300 250 px]]A szőlőből nemcsak savanykás must vagy testes bor készíthető, ha nem befőtt is, amit a téli napokon leemelhetünk a kamrapolcról és egy kis színes őszt idézhetünk vele. A szőlőbefőtt sütemények, desszertek hozzávalójaként is kiváló, de akár egy könnyed ebédként vagy vacsoráként is megállja a helyét.
== Lépések ==
== Tippek ==
*A kis szárat azért kell rajt hagyni a szőlőszemeken, mert azok így maradnak teljesen hibátlanok, a befőtt pedig nem romlik meg.
*Mutatós és ízletesebb befőttet kapunk, ha vegyesen (váltakozva) teszünk az üvegekbe fehér és piros szőlőszemeket.
*A kis szárat azért kell rajt hagyni a szőlőszemeken, mert azok így maradnak teljesen hibátlanok, a befőtt pedig nem romlik meg.
*Az üvegekbe a cukor mellett szegfűszeget is tehetünk.
*Aki biztosra akar menni a tartósítást illetően, az használjon használhat tartósítószertis.
== Amire szükséged lehet ==
1 859
szerkesztés