Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Szőlőbefőttet készíteni szerkesztése

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell szőlőbefőttet készíteni? ==
 
== Hogyan kell szőlőbefőttet készíteni? ==
  
[[Fájl:szolo_befott.jpg|right|250 px]]A szőlőből nemcsak savanykás must vagy testes bor készíthető, ha nem befőtt is, amit a téli napokon leemelhetünk a kamrapolcról és egy kis színes őszt idézhetünk vele. A szőlőbefőtt sütemények, desszertek hozzávalójaként is kiváló, de akár egy könnyed ebédként vagy vacsoráként is megállja a helyét.
+
[[Fájl:szolobefott.jpg|right|250 px]]A szőlőből nemcsak savanykás must vagy testes bor készíthető, ha nem befőtt is, amit a téli napokon leemelhetünk a kamrapolcról és egy kis színes őszt idézhetünk vele. A szőlőbefőtt sütemények, desszertek hozzávalójaként is kiváló, de akár egy könnyed ebédként vagy vacsoráként is megállja a helyét.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
11. sor: 11. sor:
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
  
 +
*Mutatós és ízletesebb befőttet kapunk, ha vegyesen (váltakozva) teszünk az üvegekbe fehér és piros szőlőszemeket.
 
*A kis szárat azért kell rajt hagyni a szőlőszemeken, mert azok így maradnak teljesen hibátlanok, a befőtt pedig nem romlik meg.
 
*A kis szárat azért kell rajt hagyni a szőlőszemeken, mert azok így maradnak teljesen hibátlanok, a befőtt pedig nem romlik meg.
*Mutatós és ízletesebb befőttet kapunk, ha vegyesen (váltakozva) teszünk az üvegekbe fehér és piros szőlőszemeket.
 
 
*Az üvegekbe a cukor mellett szegfűszeget is tehetünk.
 
*Az üvegekbe a cukor mellett szegfűszeget is tehetünk.
*Aki biztosra akar menni a tartósítást illetően, az használhat tartósítószert is.
+
*Aki biztosra akar menni a tartósítást illetően, az használjon tartósítószert.
  
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==
30. sor: 30. sor:
  
 
* Praktika magazin 2013/6 ajándék melléklete a házi befőzés fortélyairól
 
* Praktika magazin 2013/6 ajándék melléklete a házi befőzés fortélyairól
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)