Színes sajtkrémtortát készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen SzNiki (vitalap | szerkesztései) 2015. augusztus 27., 08:20-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell színes sajtkrémtortát készíteni? == right|200pxMa már számtalan olyan tortarecept létezik, amely nem igényel…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell színes sajtkrémtortát készíteni?

Cheesecake-neapolitan-1.jpg

Ma már számtalan olyan tortarecept létezik, amely nem igényel sütést. Ezeknek az elkészítése egyszerűbb és kevésbé kockázatos, ízvilága pedig egészen egyedi. Ha egy rendkívül dekoratív tortára vágysz, akkor neked szól ez a recept.


[szerkesztés] Lépések

  1. Készítsd el a torta alapját. Olvassz fel 4 evőkanál vajat. Ehhez keverd hozzá az Oreo keksz morzsáit, majd bélelj ki vele egy előre bevajazott tortaformát.
  2. Készítsd el a csokis tölteléket. Mixer vagy habverő segítségével keverj össze 24 dkg natúr krémsajtot negyed bögrényi cukorral körülbelül két percen át, közepes fokozaton. Ha kakaóport használsz, akkor 3 dkg-ot, ha pedig csokoládét, akkor a tábla háromnegyedét olvaszd fel két evőkanál vajjal. Ha felolvadt, öntsd hozzá a krémsajthoz. Próbálj meg belőle minél légiesebb krémhabot verni. Ezután a bögrényi tejszínhabot óvatosan keverd hozzá. Ha ez kész, akkor öntsd rá a kekszmasszára ügyelve arra, hogy minden oldalát befedje, majd tedd hűtőbe.
  3. Készítsd el az epres tölteléket. Az előzőhöz hasonlóan 24 dkg krémsajtot és negyed bögre cukrot mixelj össze. Önts hozzá egy teáskanál eper aromát és 8 dkg eperpürét. Ha van piros ételszínezéked, abból adj a krémhez 2-3 cseppet, hogy intenzív színe legyen a krémnek. Keverd hozzá óvatosan a tejszínhabot. Ha elég habos végeredményt kaptál, akkor ezt az epres krémet töltsd bele egy habnyomó zsákba. Vedd ki a hűtőből a tortát. A csokis rétegre, a torta szélétől indulva, körkörös mozdulatokkal a közepe felé kezd el az epres tölteléket adagolni. A végén simítsd el a krémet, hogy egyenletes legyen a végeredmény. Ezután mehet is a hűtőbe.
  4. Készítsd el a vaníliás tölteléket. 24 dkg krémsajtot, negyed bögrényi cukrot, egy teáskanál citromlevet és 2 teáskanál vanília aromát keverj össze mixer vagy habverő segítségével. Keverd hozzá óvatosan a tejszínhabot. Öntsd bele a megtisztított vagy új habnyomóba és az előző réteghez hasonlóan adagold az epres rétegre a vaníliakrémet.
  5. Végezetül pedig száműzd a hűtőbe 1-2 órára.


[szerkesztés] Tippek

  • A tortaforma belső oldalait és alját vajazd ki, mielőtt kibéleled a kekszmasszával.
  • Egy tortalapát vagy pohár segítségével könnyebben el tudod simítani a masszákat.
  • Ha diétás tortát szeretnél, akkor a kristálycukor helyett steviával is csinálhatod, tejcsoki helyett pedig étcsokit is használhatsz.
  • Az eperpürét egyszerűen elkészítheted: turmixold össze a fagyasztott vagy friss epreket.
  • Ha nincs ételfestéket, helyettesítsd szörppel!


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Másfél bögrényi oreo vagy bármilyen sötét színű kekszmorzsa
  • 6 evőkanál vaj
  • ¾ bögre kristálycukor
  • ¾ tábla csoki vagy 3 dkg kakaópor
  • 3 bögre tejszínhab (elkészíthető házilag is)
  • 75 dkg natúr krémsajt
  • 1 evőkanál eper aroma
  • Piros ételfesték (opcionális)
  • 1 kávéskanál citromlé


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ha a felső rétegek nehezebbek, mint az alattuk lévő, akkor lenyomja a habosabb alsó részt, ami miatt összeesik a töltelék, és nem lesz egyenletesen sávos a végeredmény.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

SzNiki