Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Ribizlizselét készíteni

71 bájt törölve, 2014. január 31., 11:22
Kapcsolódó források, hivatkozások
== Hogyan kell ribizlizselét készíteni? ==
[[Fájl:ribizlizseleribizli_zsele.jpg|200 230 px|right]]A zselé elkészítése időigényesebb folyamat, mint a lekvár- vagy a dzsemfőzés, de a gyümölcszselé sokoldalú felhasználási lehetősége kárpótolni fog minket. Például a ribizliből készült áttetsző, pikáns zselé kiváló vadhúsok mellé, megvajazott kenyérre vagy kalácsra kenve és sütemények töltelékeként.
== Lépések ==
#Mossuk meg a ribizlit, majd szemezzük le róla a bogyókat!
#A ribizliszemeket víz hozzáadásával főzzük addig, amíg a bogyók szét nem nyílnak!
#Tegyünk egy apró lyukú szűrőt egy edény tetejére! Öntsük a szűrőbe a sűrű ribizlipépet, és hagyjuk, hogy a leve magától lecsepegjen! Utóbbi sok időt vehet igénybeEnnek kivárása sokáig is eltarthat, de csak így lesz szép átlátszó a zselé.
#Mérjük meg a kapott ribizlilevet, és adjunk hozzá megfelelő mennyiségű (literenként 80 dkg) cukrot, majd főzzük kb. 15 percig!
#Csepegtessünk egy keveset a még folyós zseléből egy tányérra! Ha kihűlve megdermed, akkor már nem kell tovább főznünk.
* Praktika magazin 2013/6 ajándék melléklete a házi befőzés fortélyairól
* [http://fozniakarok.blogspot.hu/2012/06/ribizli-zsele-citromfuvel.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+FzniAkarok+%28F%C5%91zni+Akarok%29/ Ribizlizselé citromfűvel]
* [http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20120624-korianderes-ribizlizsele.htmlhttp://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20120624-korianderes-ribizlizsele.html/ Korianderes ribizlizselé]
[[Kategória:Étel-ital]]
1 859
szerkesztés