Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Füstös padlizsánkrémet készíteni

106 bájt törölve, 2020. július 1., 20:13
Lépések
# Gyújts tüzet tűzrakó helyen.
# Várd meg, míg leég a tűz és már csak parázslik.
# Készítsd elő a padlizsánokat:
#* Mosd meg, majd helyezd őket egy tálcára.
# Süsd meg a padlizsánokat:
#* Ha már csak kis lánggal ég a tűz, a tűzrakó egyik oldalához kotorj parazsat, ami fölé egy rácsra ráteheted az egész padlizsánokat. Időnként forgasd meg, majd ha már úgy érzed, hogy megpuhultak, megsültek, sötétbarnák-kissé feketék, akkor tedd ki őket egy tálcára hűlni.
#* Amennyiben gyorsítani szeretnéd a folyamatot, magába Magába a parázsba is helyezheted őket. Ilyenkor célszerű alufóliába becsomagolni, hogy ne legyen tiszta hamu a padlizsán héja.
# Ha kihűltek a padlizsánok, egy kés segítségével húzd le a héjukat a húsról.
# Készítsd el a [http://www.hogyankell.hu/Padlizs%C3%A1nkr%C3%A9met_k%C3%A9sz%C3%ADteni padlizsánkrémet]:
#* Ha krémesen szereted, akkor botmixerrel pürésítsd. Ha darabosabban, akkor villával nyomkodd össze.
#* Tedd bele egy befőttes üvegbe, majd hűtőben tárolva néhány napon belül fogyaszd el. Kínáld pirítóssal, paradicsommal.
 
== Tippek ==
303
szerkesztés