Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Almás lepényt sütni

56 bájt hozzáadva, 2017. október 31., 13:21
Hogyan kell almás lepényt sütni?
== Hogyan kell almás lepényt sütni? ==
[[Fájl:almas-lepeny.jpg|right|250px]]
Az almás lepény igazi klasszikus: nem túl édes, jól szeletelhető és dekoratív desszert, ami ráadásul friss gyümölcsöt tartalmaz. Almás pite néven is sokan erre a süteményre gondolnak. Mivel az alma az év nagy részében rendelkezésünkre áll, szinte bármikor süthetünk belőle lepényt süteményt is, még különleges alapanyagokra sincs szükség. Ha az almát önmagában unalmasnak tartod, cikkünk végén ahhoz is találsz tippeket, hogyan dobd fel a süteményttölteléket.
== Lépések ==
== Tippek ==
* A fent leírt változatnál az alma ugyan megpárolódik megsül a süteményben, de kicsit darabosabb marad. Ha simább tölteléket szeretnél, akkor a lereszelt almát meg kell párolni, mielőtt a tepsibe kerülne. A pároláskor nedvesség is távozik, így kevésbé valószínű, hogy az alma eláztatná a süteményt.
* Az almás lepényt gazdagíthatod mazsolával (esetleg alkoholba áztatott változattal), de jól illenek hozzá a csonthéjas termések is, például a dió vagy a mandula. Ezeket durvára vágva vagy lereszelve keverd a reszelt almához, de meg is hintheted vele a tepsibe rakott tölteléket.
* Ha az almát nem szereted vagy unalmasnak találod, akkor a fent leírt tészta receptjét más töltelékkel is kombinálhatod. A nagy kedvencek közé tartozik a túrós és a meggyes lepény, de szinte bármilyen gyümölcsből el lehet készíteni – nyugodtan engedd szabadjára a fantáziádat!
1 100
szerkesztés