Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Almás lepényt sütni

11 bájt törölve, 2017. október 31., 13:13
Lépések
# Adj hozzá egy csomag sütőport, és kicsit keverd el a lisztben.
# Kisebb darabokra vágva adj hozzá 15 dkg vajat vagy margarint, majd gyorsan morzsold el a lisztben úgy, hogy apró darabokban keveredjen a száraz hozzávalókkal. Érdemes gyorsan dolgozni, hogy ne olvadjon meg a vaj. Ha van rá lehetőséged, a többfunkciós konyhai robotgép keverőkarját is használhatod.
# Adj hozzá 15 dkg cukrot, 3 tojássárgáját és végül egy kis doboz tejfölt. Ezután kezdd el összegyúrni-dagasztani a tésztát, törekedj arra, hogy minél gyorsabban összeálljon. Ha nagyon nem megy, akkor egy kevés hideg vizet adhatsz hozzá (vagy tejfölt, ha van még kéznél).
# Amikor a tészta már egynemű, sima, nem ragad az edényhez és a kezedhez, akkor tedd be a hűtőbe legalább 1 órára. Ezalatt épp elkészül a töltelék.
# Végy kb. 1,5 kg almát, zöldséghámozóval szabadíts meg egy darabot a héjától, majd így, egyben kezdd el lereszelni a húst a gyümölcsről. Nem kell szeletelni, kiszedni a magházát, azzal csak az idő megy… ha ügyes vagy, jelentős veszteség nélkül le lehet reszelni az almát, míg csak a csutka marad belőle. A lereszelt almát időnként locsold meg egy kis citromlével – bár így is, úgy is meg fog barnulni a süteményben.
1 100
szerkesztés