Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Sütés nélküli húsvéti csokis-mogyoróvajas kekszet készíteni

Szerkesztés Hogyan kell sütés nélküli húsvéti csokis-mogyoróvajas kekszet készíteni?

Husveti.jpg

Nyakadon a húsvét, te pedig valami újdonságra vágysz a konyhában, ami nemcsak finom, de egészséges is? Ez a csokis- mogyoróvajas keksz mindössze nyolc egészséges hozzávalóból készül, ami azt jelenti, hogy glutén-, laktóz-, és hozzáadott cukormentes, ráadásul még a sütéssel sem kell bajlódnod, mégis szuper íze van! Kell ennél több?

Szerkesztés Lépések

  1. Bélelj ki egy tepsit zsírpapírral! Ez nem azért kell, mert sütni fogsz benne, hanem, hogy legyen miben dolgoznod, így egyelőre félre is teheted.
  2. Keverd össze a mogyoróvajat, mézet, sót és kókuszolajt egy lábasban! Ezután melegítsd addig, amíg meg nem olvadnak és jól el nem keverednek.
  3. Add hozzá a vanília aromát és a kakaóport! Keverd el, és miután ez kész van, öntsd hozzá a zabpelyhet, és keverd el jól. Végül a kókuszreszelék jön, dolgozd össze az egész masszát alaposan.
  4. Formázd meg a sütiket! Vegyél elő egy evőkanalat, majd szedjél ki vele egy adagot, ezután tedd az előkészített tepsibe és formázd fészek (vagy akármilyen) formájúra.
  5. Várd meg, míg megkeményedik! Ehhez tedd be a hűtőbe vagy a fagyasztóba, és folyamatosan nézz rá, hogy megkeményedett-e már. Ha igen, akkor nincs más dolgod, csak a kedvenc apró csoki tojásaidat a tetejére tenni, majd tálalni.
  • Nem muszáj, hogy fészek formája legyen, rajtad áll, hogyan fog kinézni a végeredmény.
  • Tárold lefedve a hűtőszekrényben.
  • Ügyelj rá, hogy a megvásárolt hozzávalók se tartalmazzanak olyan anyagokat, amiket te el szeretnél kerülni (laktóz, glutén stb.).

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • 1/2 csésze (120 ml) mogyoróvaj,
  • 60 ml méz,
  • 1/4 csésze (60 ml) kókuszolaj (szilárd állapotban mérve),
  • 2 ek kakaópor (cukrozatlan),
  • 1/4 tk só,
  • 1 tk vanília aroma,
  • 1 csésze zabpehely,
  • 1/4 csésze (4 ek) kókuszreszelék,
  • zsírpapír,
  • tepsi.

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • Mikor melegíted a hozzávalókat, ügyelj rá, hogy folyamatosan kevergesd. Egyrészt, hogy jól elkeveredjenek a hozzávalók, másrészt, mert könnyen leég!
  • Várd meg, míg megkeményedik, különben könnyen széteshet/összenyomódhat.

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi