Ropogós hagymakarikát sütni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen BoglarkaS (vitalap | szerkesztései) 2013. május 22., 08:16-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell {{PAGENAME}}?)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell Ropogós hagymakarikát sütni?

Hagymakarika.JPG

Ugyan a rántott hagymakarikák leginkább Amerikában hódítanak, egyre több magyar konyhában is serpenyőbe kerülnek, majd az étkezőasztalra. Nem is baj, hisz elkészítésük nagyon egyszerű, és változatosságot csempésznek mindennapi étkezésünkbe. A legjobb, ha a hagyma puha, a bundája viszont roppanós. A cikk segítségével könnyedén elkészíthetjük a tökéletes, bundás hagymakarikákat!

[szerkesztés] Lépések

  1. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk 4 részre, keresztbe, így szép karikákat fogunk kapni.
  2. Ezeket a karikákat szedjük egyenként szét.
  3. A lisztet keverjük el a borssal, a tojással, majd a szódával, és egy kézi habverővel keverjük pár perc alatt csomómentesre.
  4. A kapott tésztát rakjuk 10 percre hideg helyre.
  5. Közben zsírt vagy olajat hevítünk egy serpenyőben.
  6. A hagymakarikákat egy villa segítségével belemártjuk a lehűlt tésztába, egy kissé lecsepegtetjük, majd a forró zsiradékba téve 3 perc alatt megsütjük.
  7. Konyhai papírtörlőre szedjük, sózzuk, és tálalhatjuk is.


[szerkesztés] Tippek

  • Télen hideg helynek jó akár a szabad levegő is, nyáron pedig a mélyhűtőbe is berakhatjuk a tésztát. A lényeg, hogy jó hideg legyen!
  • Villa helyett használhatunk húscsipeszt is.
  • Egyszerre maximum 6 db-ot süssünk.
  • Szóda helyett használhatunk szénsavas ásványvizet is.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • vöröshagyma
  • liszt, só, bors
  • tojás
  • szóda, ásványvíz
  • habverő
  • zsiradék
  • egy magasabb falú serpenyő
  • papírtörlő


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Vigyázzunk a kifröccsenő és felhevült olajjal!
  • A hagyományos, zsemlemorzsás bundával is elkészíthető, de nem lesz olyan ropogós a hagymakarikánk, mint a morzsa nélküli változattal.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS