Utoljára módosítva 2016. december 22., 21:56-kor

Papírból házikófüzér dekorációt készíteni

Szerkesztés Hogyan kell papírból házikófüzér dekorációt készíteni?

Házikó.jpg
A kézzel készült dekorációk reneszánszukat élik: girlandot készíteni mindig jó alternatíva akármilyen eseményre, ünnepre készülsz. Jelen esetben egy házikós füzér van terítéken, ami nagyon aranyos motívum, különböző színekkel és kiegészítőkkel elkészítve.


Szerkesztés Lépések

 1. Gondold magad elé, hogy havas háztetőket vagy inkább színes sorházat látnál szívesebben a faladon. Ezt követően tervezd meg, hogy hány házból szeretnéd elkészíteni a girlandodat.
 2. Ennek megfelelően készítsd össze a hozzávalókat: műszaki rajzlapból gyönyörű fehér házakat tudsz kivágni, de ha színes dekorációt tervezel, akkor színes kartont válassz.
 3. Nyomtasd ki a mellékelt ábrát akkora méretben, amekkora házikókat szeretnél készíteni, majd vágd ki őket sablonként.
 4. A sablonokat tedd a kiválasztott kartonra. Ollóval vágd körbe a sablon alapján a házakat. A kisebb részleteket (ajtók, ablakok, háztető, stb.) szikével pontosabban és a papír összegyűrése nélkül tudod kivágni. Ehhez a művelethez a papírok alá tegyél egy vastag kartont vagy újságpapírt, hogy ne karistold össze az asztalt.
 5. Ha van kedved további dekoráláshoz, akkor a háztetőket illetve egyéb részleteket más színű papírból is kivághatod és ráragaszthatod a kartonházikókra.
 6. Ha kész vagy a házikókkal, ragaszd fel vagy apró csipeszekkel is rögzítheted őket pár centire egymástól egy zsinórra, majd függeszd fel őket a kívánt helyre. Vízszintes, illetve függőleges irányban is jól néznek ki.


Szerkesztés Tippek

 • A házikók közé a zsinórra más motívumokat is felragaszthatsz, pl.: holdat, napot, csillagokat, masnit, stb.
 • Hobbiboltokban kaphatók bohókás flitterek, csillámos papírok, gyöngyök, és egyéb kiegészítők, amikkel még egyedibb házikókat készíthetsz.
 • Ajándékkísérőként is felhasználhatsz házikókat selyemszalagra vagy raffiára felfüggesztve.
 • Ha a pinterest.com oldalon beírod a „paper houe garland” kifejezést a keresőbe, akkor rengeteg jó ötletet találsz még a papírházikók díszítéséhez.


Szerkesztés Amire szükséged lehet

 • színes/fehér vastagabb papírlapok, karton, műszaki rajzlap
 • sablon, papír, olló, szike, ceruza,
 • ragasztópisztoly, mini csipesz, cellux, zsinór


Szerkesztés Figyelmeztetések

 • Ha két, egymástól 1-2 cm-re párhuzamosan eltolt zsinórra ragasztod fel a házakat, stabilabb lesz a füzéred tartása.
 • Szikével csak nagy odafigyeléssel szabad dolgozni.


Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Gycsutk