Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Padlizsánkrémet készíteni

Szerkesztés Hogyan kell padlizsánkrémet készíteni?

Padlizsan.jpg

Ha egy pirítósra vágyunk és valami egészséges dolgot szeretnénk rátenni, ami a kalóriákban sem bővelkedik annyira, akkor dobjunk össze gyorsan egy kis padlizsánkrémet!

Szerkesztés Lépések

  1. Süssük meg a padlizsánt! Mielőtt betennénk a sütőbe pár helyen villával szurkáljuk meg a padlizsánt! 200 fokon kb. 15-20 percig süssük a padlizsánt, hogy megpuhuljon! Próbáljuk meg beleszúrni egy fogpiszkálót, ha gond nélkül sikerül, akkor elég puha, de ha nehezen megy át rajta, akkor még kicsit hagyjuk bent a sütőben!
  2. Hagyjuk kihűlni kicsit, majd hámozzuk le a héját óvatosan!
  3. Fakéssel daraboljuk fel kis darabokra!
  4. Ha szeretnénk paradicsomot is adni hozzá, akkor forrázzuk le, hámozzuk le a héját, majd vágjuk apró kockákra, és a többi zöldséggel együtt olívaolajon pároljuk össze!
  5. Olívaolajon pároljuk meg az apró kockára vágott hagymát, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, és egy kicsit azt is pároljuk meg, de vigyázzunk, nehogy megégjen, mert akkor megkeseredik. Fűszerezzük meg ízlés szerint és végül kicsit hagyjuk kihűlni!
  6. A párolt zöldségeket keverjük össze a padlizsánnal, adjuk hozzá a kanál balzsamecetet, majd botmixerrel pépesítsük meg őket!
  7. Végül adjuk hozzá a majonézt és a mustárt, és alaposan keverjük össze!
  • Akár zsúrszendvicsek formájában kis kockára vágott pirítósokkal is tálalható! Először kenj meg egy kis kockát, majd tegyél rá még egy kocka pirítóst, majd újra kend meg padlizsánkrémmel, és végül egy újabb pirítóssal zárd a sort, és tűzz bele egy fogpiszkálót!
  • A padlizsános falatokhoz gazdag, enyhén savas száraz fehérborok illenek igazán.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • 1,5 kg kb. 2-3 db padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg (kb. 2 fej) vöröshagyma vagy lilahagyma ízlés szerint
  • 1 dl olíva olaj
  • 1 kiskanál balzsamecet, ami nem sima ecet
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • friss koriander
  • fűszerpaprika
  • frissen őrölt bors
  • tengeri só ízlés szerint
  • ízlés szerint két fej paradicsom, amit meghámozva, felkockázva adunk hozzá, még a pépesítés előtt

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • A padlizsánnal való munkálatok során fakéssel dolgozzunk és porcelánedényekkel, mert fémmel érintkezve könnyen reakcióba lép és a színe és az íze is megváltozik, megkeseredik.

Szerkesztés Kapcsolódó videók

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bianka