1 100
szerkesztés
Módosítások
→Tippek
* Ha a szárított narancsot szeretnéd hosszabb időre tartósítani, érdemes lelakkozni (hobbiboltban kapható szórófejes színtelen lakk, de akár a hajlakk is megteszi.) Ez viszont csökkenti az illatát.
* A narancsszeleteket aszalógépben is lehet szárítani, ha rendelkezésedre áll ilyen szerkezet.
* A megszárított narancs (ha nem kezelted lakkal, illetve szárítás előtt megmostad), ehető – bár önmagában nem túl nagy az élvezeti értéke. Ha úgy szeretnéd tartósítani a narancsot, hogy édességként is lehessen fogyasztani, a [http://www.hogyankell.hu/Kand%C3%ADrozni kandírozást érdemest ] érdemes kipróbálnod.
== Amire szükséged lehet ==
* A narancs szárításához alacsony, 50-60 fokos hőmérséklet kell. A legtöbb sütő ennél magasabb hőmérséklettel működik, ezért ha sütőben akarjuk szárítani a narancsot, fokozottan ügyeljünk rá, nehogy megégjen, megbarnuljon!
* A szárított narancs zárt dobozban tárolva megpenészedhet, ha viszont nyitott helyen van, hosszú távon a molyok találják meg. Érdemes minden évben új dekorációt készíteni egy-egy narancs szárításával, így az illata is erősebb.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==