Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Narancsot szárítani szerkesztése

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
19. sor: 19. sor:
 
* Ha a szárított narancsot szeretnéd hosszabb időre tartósítani, érdemes lelakkozni (hobbiboltban kapható szórófejes színtelen lakk, de akár a hajlakk is megteszi.) Ez viszont csökkenti az illatát.
 
* Ha a szárított narancsot szeretnéd hosszabb időre tartósítani, érdemes lelakkozni (hobbiboltban kapható szórófejes színtelen lakk, de akár a hajlakk is megteszi.) Ez viszont csökkenti az illatát.
 
* A narancsszeleteket aszalógépben is lehet szárítani, ha rendelkezésedre áll ilyen szerkezet.
 
* A narancsszeleteket aszalógépben is lehet szárítani, ha rendelkezésedre áll ilyen szerkezet.
* A megszárított narancs (ha nem kezelted lakkal, illetve szárítás előtt megmostad), ehető – bár önmagában nem túl nagy az élvezeti értéke. Ha úgy szeretnéd tartósítani a narancsot, hogy édességként is lehessen fogyasztani, a [http://www.hogyankell.hu/Kand%C3%ADrozni kandírozást] érdemes kipróbálnod.
+
* A megszárított narancs (ha nem kezelted lakkal, illetve szárítás előtt megmostad), ehető – bár önmagában nem túl nagy az élvezeti értéke. Ha úgy szeretnéd tartósítani a narancsot, hogy édességként is lehessen fogyasztani, a kandírozást érdemest kipróbálnod.
  
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==
34. sor: 34. sor:
 
* A narancs szárításához alacsony, 50-60 fokos hőmérséklet kell. A legtöbb sütő ennél magasabb hőmérséklettel működik, ezért ha sütőben akarjuk szárítani a narancsot, fokozottan ügyeljünk rá, nehogy megégjen, megbarnuljon!
 
* A narancs szárításához alacsony, 50-60 fokos hőmérséklet kell. A legtöbb sütő ennél magasabb hőmérséklettel működik, ezért ha sütőben akarjuk szárítani a narancsot, fokozottan ügyeljünk rá, nehogy megégjen, megbarnuljon!
 
* A szárított narancs zárt dobozban tárolva megpenészedhet, ha viszont nyitott helyen van, hosszú távon a molyok találják meg. Érdemes minden évben új dekorációt készíteni egy-egy narancs szárításával, így az illata is erősebb.
 
* A szárított narancs zárt dobozban tárolva megpenészedhet, ha viszont nyitott helyen van, hosszú távon a molyok találják meg. Érdemes minden évben új dekorációt készíteni egy-egy narancs szárításával, így az illata is erősebb.
 +
  
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
40. sor: 41. sor:
 
* [http://tarkafirka.blog.hu/2012/02/07/aszalt_narancskarikak_hazilag Szárított narancskarikák készítése és felhasználása]
 
* [http://tarkafirka.blog.hu/2012/02/07/aszalt_narancskarikak_hazilag Szárított narancskarikák készítése és felhasználása]
 
* [http://www.harmonet.hu/karacsony/62235-igy-szarits-hazilag-narancsszeleteket!.html Így száríts narancsszeleteket házilag! – Harmonet]
 
* [http://www.harmonet.hu/karacsony/62235-igy-szarits-hazilag-narancsszeleteket!.html Így száríts narancsszeleteket házilag! – Harmonet]
 
[[Kategória:Otthon-kert]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)