Meghámozni az ananászt

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen BoglarkaS (vitalap | szerkesztései) 2015. február 16., 10:55-kor történt szerkesztése után volt. (Visszaállítottam a lap korábbi változatát: 185.31.33.124 (vita) szerkesztéséről Kiscsillag szerkesztésére)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell meghámozni az ananászt?

Ananaszt meghamozni.jpg

Az ananász sokak nagy kedvence, ugyanakkor mivel nem éppen olcsó gyümölcsről van szó, érdemes odafigyelni arra, hogy úgy hámozzuk meg, hogy ne kelljen a felét kidobni.

[szerkesztés] Lépések

  1. Fogjuk meg egyik kezünkkel az ananászt, a másikkal pedig a leveleket, és egy erős mozdulattal csavarjuk ki azokat.
  2. Éles késsel alul-fölül vágjunk le egy-egy karikát. Kisebb karikákat vágjunk addig, míg olyan részig nem jutunk, ami már láthatóan jó.
  3. Egy jó késsel vékonyan, az ananász alakját követve vágjuk le a héjat. Ha túl vastagon csináljuk, sok értékes gyümölcshús odavész. A kis „szemekkel” egyelőre ne törődjünk, azt majd a következő lépésben távolítjuk el.
  4. Ananasz hamozni.jpg
    Most jön a titok: az ananász „szemei” spirál alakban helyezkednek el a gyümölcsön. Ezért a spirál vonalainál ék alakban vágjuk be az ananászt kb. másfél centiméter mélyen, így eltávolítjuk a szúrós tüskéket.

[szerkesztés] Tippek

  • Ha a torzsa nem kemény, akkor nem kell eltávolítani, ugyanúgy megehető, mint a többi része a hámozott gyümölcsnek.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • éles kés

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Bár gyakran alkotóeleme alkoholos italoknak, az alkohol nem engedi kiürülni a benne található szerotonint, ami hányáshoz, hasmenéshez vezethet.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Kiscsillag