Lángost sütni

A Hogyankell.hu wikiből

A lap korábbi változatát látod, amilyen 5.38.177.41 (vitalap) 2016. július 8., 09:14-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell lángost sütni?)

(eltér) ←Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell lángost sütni?

Langos.jpg

Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor lángos. És amit meg lehet sütni-venni a parton, azt ugye egy átlag konyhában is elkészíthetjük. A sima, kefíres változat helyett aludtejből készíthetjük a tésztát.

Lépések

  1. Hozzávalók a lángoshoz, egy nagy csapat részére: 1 kg liszt, 1 l aludt tej vagy kefir, 1 kis kanál só, 3 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 kocka cukor
  2. Az élesztőt fel kell futtatni, majd összekeverni a hozzávalókkal. Alapos kidolgozás után a tésztát kelesztő tálba tesszük, és hagyjuk megkelni.
  3. Ezután cipókat formázunk belőle, melyeket még 10 percig pihentetünk. Ez alatt pont felforrósodik az olaj, amiben sütjük.
  4. A kezünkkel a cipókat óvatosan lángos méretűre formáljuk, majd forró olajban mindkét oldalát megsütjük. Ha ügyesek vagyunk, szalagos lesz, mint a fánk.
  5. A tetejére fokhagymát, tejfölt, sajtot teszünk, van, aki csak sózza, és vannak, akik porcukorral vagy lekvárral eszik.

Tippek

  • A cipóformák fél napig hűtőben is tarthatók, így vacsorára majd másnap reggelire is lehet frissen sütni.

Amire szükséged lehet

  • a fenti hozzávalók
  • ízlés szerint fokhagyma, tejföl, sajt, só, porcukor, lekvár

Figyelmeztetések

  • Vigyázzunk, el ne szakadjon a tészta sütéskor.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag