Korhelylevest készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Andi02 (vitalap | szerkesztései) 2011. december 22., 10:55-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell korhelylevest készíteni? == rightKlasszikus újévi fogásnak számít a savanykás korhelyleves, ami a szilveszteri mulatozá…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell korhelylevest készíteni?

Korhelyleves.jpg

Klasszikus újévi fogásnak számít a savanykás korhelyleves, ami a szilveszteri mulatozást követően jótékony hatással lehet a háborgó gyomorra. Gyorsan és könnyen elkészíthető, ráadásul a szilveszterről maradt virslit is fel tudjuk használni hozzá.

[szerkesztés] Lépések

  1. Készítsük elő a húst és a babot! A füstölt húst és a babot külön-külön áztassuk be egy éjszakára hideg vízbe!
  2. Kezdjük el a főzést! Másnap egy nagy lábasba tegyük fel főzni az apróra vágott savanyú káposztát, a babot és a füstölt tarját!
  3. Ízesítsük a levest! Egy kis fokhagymával, ételízesítővel, sóval és babérlevéllel ízesítsük a levest! Emellett egy kis tárkonyecettel is érdemes megbolondítani.
  4. Könnyű rántás: Ha puhára főtt a füstölt hús és a bab, készítsünk egy könnyű rántást! Egy kis olajban pirítsunk lisztet, majd adjunk hozzá egy kis pirospaprikát! A rántásba emellett egy kis fokhagymát is keverhetünk!
  5. Főzzük össze a levest a rántással! A rántást keverjük bele a levesbe, és addig főzzük össze, amíg el nem megy a rántás íze!
  6. Tálalás: A kész korhelylevest kenyérrel és tejföllel fogyasszuk!

[szerkesztés] Tippek

  • Ha a savanyú káposzta nagyon savanyú, akkor néhány percre áztassuk hideg vízbe, majd nyomkodjuk szárazra, és ezután vágjuk apróra!
  • A korhelylevesbe ízlés szerint füstölt kolbászt és karikára vágott virslit is főzhetünk!

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A sózással nagyon vigyázzunk, hiszen a füstölt hús és a savanyú káposzta egyaránt sós!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 40 dkg tarkabab
  • 20 dkg füstölt tarja vagy oldalas
  • 1-2 babérlevél
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • ételízesítő
  • tárkonyecet
  • olaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • tejföl
  • kenyér
  • füstölt kolbász
  • virsli

[szerkesztés] Felhasznált források, kapcsolódó webcímek

Az oldal szerzői

Andi02