Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Kijevi zöldbabos rizottót készíteni

Szerkesztés Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni?

Kijevi zolbabos rizotto.jpg

Az előre panírozott, már csak sütésre váró ételek nagy segítséget jelentenek az elfoglalt hétköznapokban.

Szerkesztés Lépések

  1. A riszt megpároljuk.
  2. A zöldbabot sós, enyhén szódabikarbónás vízben leforrázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk.
  3. A rizst összekeverjük a zöldbabbal és a finomra vágott petrezselyemmel.
  4. A mini kijevieket bő forró olajban kisütjük és lecsepegtetjük.
  5. A kisütött mini kijevieket, a zöldbabos rizottóval körítve kínáljuk.
  • Ha éppen maradt otthon főtt rizs a vasárnapi ebédből, érdemes felhasználni erre a receptre, de félkész, zacskós riszt is használhatunk.

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • 500 g (mirelit) mini kijevi húsgolyócskák,
  • 30 dkg rizs,
  • 25 dkg friss vagy mirelit zöldbab,
  • fél csokor petrezselyem,
  • olaj,

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • Amikor a forró olajba helyezzük a sütnivalót, vigyázzunk a felcsapódó olajjal!

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.