Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Kaukázusi kefírt készíteni otthon

egy bájt törölve, 2015. április 9., 14:25
Figyelmeztetések
*Sterilen, tisztán dolgozz.
*A művelet során ne használj fém eszközöket, edényeket.
*Ha a gombák megbarnultak, akkor az azt jelenti, hogy elpusztultak és már nem lehet velük dolgozni.*Érdekes, hogy az érlelés idejétől függően más és más íze, valamint hatása lesz az elkészült kefírnekkefirnek. A fél napon át érlelt kefír kefir hashajtó hatású, a másfél napon át érlelt pedig hasfogó. Igény szerint lehet kísérletezni.*Az ún. prebiotikumok a probiotikus mikróbák mikrobák táplálékai, amit a köv. következő ételek is tartalmaznak: banán, hagyma, tej, zabpehely, stb. Egészséges étkezéssel ezeket megkapja a szervezetünk.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
Névtelen felhasználó