Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Kaukázusi kefírt készíteni otthon

6 bájt törölve, 2015. április 9., 14:25
Figyelmeztetések
== Tippek ==
*Napi 1-2 pohár kefírt kefirt nyugodtan elfogyaszthatsz, ugyanis ez a mennyiség kellően kordában tartja a bélflórádat!
*Probiotikus ételnek számítanak még az egyéb erjesztett, savanyított élelmiszerek is, mint pl. a savanyú káposzta, kovászos uborka, túró, sajt, stb. Ezeket is fogyaszd minél gyakrabban.
*Ilyen módszerrel joghurtot is készíthetsz.
*Antibiotikum szedését követően mindenképp nyomd tele magad probiotikus ételekkel, hogy minél hamarabb pótold az elpusztult mikróbákatmikrobákat, regeneráld a bélflórádat , és helyreállítsd annak helyes működését. 
== Amire szükséged lehet ==
*4 evőkanál kaukázusi kefírkefir
*1 liter 2,8 %-os tej (ha lehet, házi)
*Befőttes üvegBefőttesüveg*Szűrő (ne fémből legyen)
== Figyelmeztetések ==
*Sterilen, tisztán dolgozz.
*A művelet során ne használj fém eszközöket, edényeket.
*Ha a gombák megbarnultak, akkor az azt jelenti, hogy elpusztultak és már nem lehet velük dolgozni.*Érdekes, hogy az érlelés idejétől függően más és más íze, valamint hatása lesz az elkészült kefírnekkefirnek. A fél napon át érlelt kefír kefir hashajtó hatású, a másfél napon át érlelt pedig hasfogó. Igény szerint lehet kísérletezni.*Az ún. prebiotikumok a probiotikus mikróbák mikrobák táplálékai, amit a köv. következő ételek is tartalmaznak: banán, hagyma, tej, zabpehely, stb. Egészséges étkezéssel ezeket megkapja a szervezetünk.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
Névtelen felhasználó