Karácsonyi narancslevest készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. december 4., 14:48-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell karácsonyi narancslevest készíteni? == right|300 pxAz ünnepi asztalon a karácsonykor jól megszokott levesek, mi…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell karácsonyi narancslevest készíteni?

Karacsonyi narancsleves.jpg

Az ünnepi asztalon a karácsonykor jól megszokott levesek, mint például a halászlé vagy a húsleves helyett akár egy frissítő narancslevest is felszolgálhatunk. Kevés hozzávalót igényel, elkészítése egyszerű, az íze pedig remek.


[szerkesztés] Lépések

  1. Mossuk meg alaposan a két narancsot, reszeljük le a héjukat, majd facsarjuk ki a levüket!
  2. Öntsük egy keverőtálba a frissen facsart narancslevet, amihez adjuk hozzá a 4 dl dobozos narancslevet, a joghurtot, a vaníliás cukrot és a porcukrot! Turmixoljuk habosra a keveréket, majd legalább fél órára tegyük hűtőszekrénybe!
  3. A habgaluska elkészítéséhez verjünk fel kemény habbá négy tojásfehérjét egy csipetnyi porcukorral! Egy evőkanál segítségével szaggassuk forrásban lévő vízbe a felvert habot! Főzzük fedő alatt kb. 3-5 percig a habgaluskákat, majd vegyük ki őket a vízből és csepegtessük le őket!
  4. Adagoljuk leveses csészékbe a lehűtött narancslevest, tetejére pedig tegyünk 2-3 habgaluskát!

[szerkesztés] Tippek

  • A porcukrot ízlés szerint érdemes hozzáadni a narancsleveshez, mert lehet édesebben és savanykásabban is fogyasztani.
  • A narancslevest megbolondíthatjuk egy kis narancslikőrrel.
  • A leves díszítéséhez vágjunk vékony csíkokat a narancs héjából, amelyeket szórjunk a habgaluska tetejére.
  • A narancslevest igazi vaníliarúddal is ízesíthetjük, illetve díszíthetjük.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 2 szép narancs
  • 4 dl (100%-os) narancslé
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 dkg porcukor
  • 4 tojásfehérje

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Csak friss tojásfehérjét használjunk!
  • Ne forgassuk meg főzés közben a habgaluskákat, mert könnyen összeeshetnek!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Koltai Csaba pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére

Az oldal szerzői

Bya