Karamellás almát készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bgyorfi (vitalap | szerkesztései) 2017. október 9., 09:44-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell karamellás almát készíteni?

Karalma.jpeg

Ha szeretnél valami egyszerű, de fenséges finomságot összerittyenteni, most megteheted. Ezzel a karamellás alma recepttel te leszel a család sztárja, főleg, ha teszel mellé némi vanília fagylaltot is. :) Nem utolsó sorban, tökéletes desszert az őszi napokra is, főleg halloween környékén. Vágj bele, és „bűnözz” egy kicsit!

[szerkesztés] Lépések

  1. Szaggass a leveles tésztából darabokat! Ezeknek akkorának kell lenniük, hogy elfedjék a muffinformákat.
  2. Vágd félbe az almákat! Miután ezzel kész vagy, hámozd meg őket.
  3. Készítsd el a karamellt! Olvaszd fel a csésze cukrot, add hozzá a vajat, a csipet sót és a fél citromnak a levét. Az elkészült masszába tedd bele az almákat, forgasd bele, majd párold őket 5-10 percig.
  4. Tedd az almákat a muffinformába! Csepegtess a közepükbe a megmaradt karamellből, majd tegyél rájuk egyet-egyet a méretre szaggatott leveles tésztából.
  5. Tedd be a sütőbe az almákat, és süsd 220 °C-on, 15-20 percig. Miután kihűltek annyira, hogy ehetőek legyenek, lássatok is hozzájuk! Jó étvágyat! :)

[szerkesztés] Tippek

  • Ha egyszerűbben szeretnéd csinálni, mindössze annyi a dolgod, hogy pálcikákat szúrsz az egész almákba, meghemperegteted a karamellben, majd opcionálisan adsz hozzá mogyorót/szórócukrot.
  • Ha meg szeretnéd koronázni valamivel az elkészült almákat, tálald vanília fagylalttal.
  • Ha a pálcikás metódust alkalmazod, akkor be kell tenned az elkészült desszertet a hűtőbe addig, amíg a karamell meg nem szilárdul az almán.
  • Nem kötelező a tészta és az alma közé még plusz karamellát csepegtetni, de édesszájúaknak ajánlott. :)

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Muffinforma,
  • 1 csésze cukor,
  • 1 csipet só,
  • 3 db alma,
  • 1 lap leveles tészta,
  • fél citrom,
  • 2 evőkanál vaj.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Ahhoz, hogy jól lefedje az almákat a leveles tészta, szaggasd őket akkorára, hogy a muffinformát is elfedje.
  • Párolásnál ügyelj rá, hogy a lábason rajta legyen a teteje is.
  • A karamell elkészüléséhez kevergesd folyamatosan a hozzávalókat, hogy mindenhova jusson mindenből.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi