Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Karácsonyi zöldséges pulyka rakottat készíteni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. december 4., 14:19-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell karácsonyi zöldséges pulyka rakottat készíteni? == A család minden tagja szereti, finom, mutatós, igazi ünnepi étel! == Lépések == #A krumpli…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell karácsonyi zöldséges pulyka rakottat készíteni?

A család minden tagja szereti, finom, mutatós, igazi ünnepi étel!


Lépések

  1. A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk és a tepsi aljára fektetjük. Meghintjük sóval, morzsolt rozmaringgal és egy kis olívaolajjal.
  2. Felkarikázzuk a megmosott pórét és a krumpli tetejére fektetjük.
  3. A padlizsánt felkarikázzuk és 20 percig besózva állni hagyjuk, majd leöblítjük. A karikákat a póré tetejére fektetjük, meghintjük a grillzöldség fűszerkeverékkel és egy kis olívaolajjal.
  4. A paradicsomot felkarikázzuk, a padlizsán szeletek tetejére teszünk 1-1 karikát és meghintjük a grillzöldség fűszerrel.
  5. A pulykamell filét tenyérnyi szeletekre vágjuk, kicsit kiverjük, sózzuk és a paradicsomok tetejére fektetjük. Meghintjük a provence-i fűszerkeverékkel, s a tetejükre 1-1 szelet bacont helyezünk.
  6. A tepsit lefedjük alufóliával és 45 percig 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.
  7. Levesszük az alufóliát és 15 percig még pirítjuk az ételt.

Tippek

  • Frissen az igazi!

Amire szükséged lehet

  • 80 dkg krumpli,
  • 40 dkg pulykamell filé,
  • 15 dkg füstölt bacon,
  • 6 db paradicsom,
  • 1 db padlizsán,
  • 1 db póréhagyma,
  • olívaolaj,
  • rozmaring,
  • provence-i fűszerkeverék,
  • grillzöldség fűszerkeverék,

Figyelmeztetések

  • A padlizsánt mindenképp érdemes besózni, hogy keserű levét kiengedje!
  • Az ételt először letakarva sütjük, hogy ne száradjon ki!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Guba Márta pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére

Az oldal szerzői

Bya