593
szerkesztés
Módosítások
→Kapcsolódó videók
# A tápiókához öntsük hozzá egy szűrő alatt a kihűtött kókusztejet, úgy, hogy a citromfű darabok ne menjenek bele. Majd lassú tűzön melegítsük össze épp csak addig, míg a pálmacukor fel nem olvad.
# A végén reszeljünk bele egy lime héját, és tegyük be a hűtőbe. Hidegen tálaljuk, akár magában, akár gyümölcsökkel, mint a tejberizst.
[[Fájl:DSC_8071.JPG|center|300px]]
== Tippek ==
* A tápiókagyöngyöt bioboltokban és ázsiai élelmiszereket árusító boltokban érdemes keresni.
* A kész pudingot tálalhatjuk gyümölcsökkel, gyümölcsdzsemekkel, mint a tejberizsnél.
* Készíthetünk sok gyümölcsből készült puding változatokatpudingváltozatokat: eperrel, mangóval, barackkal, bogyós gyümölcsökkel, málnával, áfonyával, stb. - ízlés szerint.
* A pálmacukrot is bioboltokban keressük. Helyette használhatunk növényi szirupokat: tápióka szirup, agavé szirup, juharszirup, de akár különleges mézzel is kiválthatjuk (pl. gesztenyeméz).
* Kókusztejet már bármelyik nagyobb hipermarketben vásárolhatunk.
== Amire szükséged lehet ==
* Ne felejtsük el leszűrni a kókusztejet, nehogy citromfő darabok maradjanak a pudingban.
* Vigyázzunk az ujjunkra, amikor a citromfüvet klopfoljuk.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==