Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Kókuszos tápióka pudingot készíteni

448 bájt törölve, 2014. március 24., 10:22
Kapcsolódó videók
== Hogyan kell kókuszos tápióka pudingot készíteni? ==
[[Fájl:120037_tapioka04.jpg|right|300px]]Ha már unjuk a tejberizst, viszont az édes ízek rabjai vagyunk , és a desszert kihagyhatatlan egy ebéd lezárásakor, vagy akár tízóraira, akkor érdemes kipróbálni Thaiföld egyik nemzeti édességet: a kókuszos tápióka pudingot. A tápióka Ez egy igazán egzotikus növény, melyből keményítőt, pelyhet, gyöngyöt, granulátumot és édesítőt is készítenek. Sok hasznos élettani hatása van, főleg fehérjét, keményítőt, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. A desszert előnye, hogy mind a tejérzékenyek, mind a liszt- és gluténérzékenyek, s mind a vegetáriánusok is fogyaszthatják, mivel tej, liszt és tojásmentes. Egy igazán karakteres ízű édesség, melynek az elkészítése pofonegyszerű, és sok alapanyag sem kell hozzá. Lássuk, hogyan kell kókuszos tápióka pudingot készíteni!
== Lépések ==
# Áztassuk be a tápiókagyöngyöket: a 20 dkg tápiókát öntsük fel hideg vízzel, hogy bőségesen ellepje , és kb. 10-15 percig hagyjuk ázni benne. Így gyorsabban puhul meg és könnyebben fő készre.# Vágjuk fel a citromfüvet: a 3 db thai, vagy ázsiai citromfüveket vágjuk kb. 5 cm-es darabokra, és egy húsklopfolóval picit ütögessük át őket.
# Forraljuk fel az 5 dl kókusztejet a felvágott citromfű darabokkal, majd szűrjük le és hűtsük ki.
# Közben szűrjük le a beáztatott tápiókagyöngyöket, egy lábosba öntsünk fél liter vizet , és tegyük bele a gyöngyöket, egy csipet sót, majd kb. 10-15 perc alatt, gyakori kevergetés mellett készre főzzük. Akkor jó, ha a gyöngyök fehér színüket elvesztik, és átlátszóak nem lesznek.
#* Még melegen tegyünk bele 10 dkg pálmacukrot, hogy beleolvadjon – ez adja majd az édesen karakteres ízét.
#* Adjunk hozzá 10 dkg kókuszreszeléket.
# A tápiókához öntsük hozzá egy szűrő alatt a kihűtött kókusztejet, úgy , hogy a citromfű darabok ne menjenek bele. Majd lassú tűzön melegítsük össze, épp csak addig, míg a pálmacukor fel nem olvad.# A végén reszeljünk bele egy lime héját , és tegyük be a hűtőbe. Hidegen tálaljuk, akár magában, akár gyümölcsökkel, mint a tejberizst.[[Fájl:DSC_8071.JPG|400pxcenter|300px]]
== Tippek ==
* A tápiókagyöngyöt bioboltokban és ázsiai élelmiszereket árusító boltokban érdemes keresni.
* A kész pudingot tálalhatjuk gyümölcsökkel, gyümölcsdzsemekkel, mint a tejberizsnél.
* Készíthetünk sok gyümölcsből készült puding változatokatpudingváltozatokat: eperrel, mangóval, barackkal, bogyós gyümölcsökkel, málnával, áfonyával, stb. - ízlés szerint.
* A pálmacukrot is bioboltokban keressük. Helyette használhatunk növényi szirupokat: tápióka szirup, agavé szirup, juharszirup, de akár különleges mézzel is kiválthatjuk (pl. gesztenyeméz).
* Kókusztejet már bármelyik nagyobb hipermarketben vásárolhatunk.
 
== Amire szükséged lehet ==
* Ne felejtsük el leszűrni a kókusztejet, nehogy citromfő darabok maradjanak a pudingban.
* Vigyázzunk az ujjunkra, amikor a citromfüvet klopfoljuk.
 
== Kapcsolódó videók ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
593
szerkesztés