Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Illatozó füzért készíteni

4 bájt hozzáadva, 2013. december 2., 15:43
Lépések
== Lépések ==
#'''Gyűjtsünk össze „fűznivalókat”!''' Érdemes szárított termésekkel dolgozni, mert így a felfűzésük könnyebb, illetve tartósabb és illatozóbb lesz a füzérünk. Néhány példa: szárított narancskarika vagy citromkarika, szárított, kisebb méretű mandarin vagy lime, szárított bogyós termések (például csipkebogyó), fahéj (például a ceyloni fahéj jóval puhább), szárított babérlevél vagy egyéb kisebb méretű szárított levéllevelek, kis rövid fenyőág, kisebb toboz, továbbá virágboltokban és kézműves boltokban beszerezhetünk egyéb, akár egzotikus helyekről származó szárított terméseket is.
#'''Fúrjunk-faragjunk!''' A keményebb terméseken (például fahéj) célszerű kisebb fúróval, vagy szeg és kalapács segítségével lyukat fúrni, hogy könnyebben fel tudjuk őket fűzni.
#'''Fűzzünk be egy nagyobb tűbe vastagabb, világos színű cérnát vagy vékonyabb damilt!''' Hosszabb cérnát/damilt kell befűznünk a tűbe, mint amekkorára tervezzük a füzérünket, mert a végén célszerű a megmaradt részből akasztót készíteni.
1 859
szerkesztés