Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Horchatát készíteni

6 bájt hozzáadva, 2014. március 31., 09:00
Amire szükséged lehet
=== Rizsből készített horchata ===
# Mossunk át alaposan egy pohár főzetlen, nyers, hosszúszemű rizst.
# Öntsünk hozzá 5 pohárnyi szobahőmérsékletű vizet, és hagyjuk benne puhulni 40-50 percet.
# Egy nagy turmixgépben daráljuk össze őket kb. 1 percen át, míg szét nem esik a rizs teljesen.
# Adjunk hozzá egy evőkanál vaníliakivonatot, egy teáskanál őrölt fahéjat vagy mandulaaromát és 2/3 pohárnyi cukrot.
# Keverjük össze, és tegyük be fél órára a hűtőbe.
 
=== Mandulából készült horchata ===
* 1 pohár nyers hosszúszemű rizs
* 300 g vagy 2/3 pohár cukor/édesítő
* 1 teáskanál vanília kivonat vaníliakivonat vagy -aroma
* 1 teáskanál őrölt fahéj vagy egy egész fahéjrúd
* 1 teáskanál mandulaaroma
* Víz
* Sűrített tej
* Szűrő és bele esetleg tiszta géz bele
* Turmixgép
* Lábos
593
szerkesztés