Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Halászlét főzni

egy bájt hozzáadva, 2013. április 8., 12:11
Figyelmeztetések
== Hogyan kell halászlét főzni? ==
A két leghíresebb magyar halászlé kétségtelenül a bajai és a szegedi. A bajai halászlénél a halat nem passzírozzák, és gyufatésztával tálalják. Ezzel szemben a szegedi halászlénél alaplevet készítenek halaprólékból, azt átpasszírozzák, így az jóval sűrűbb.[[Fájl:Halaszle-fozese.jpg|right|http://www.mindmegette.hu/multidezo-avagy-barangolas-a-boldog-bekeidok-magyar-receptjeiben-46845]]A két leghíresebb magyar halászlé kétségtelenül a bajai és a szegedi. A bajai halászlénél a halat nem passzírozzák, és gyufatésztával tálalják. Ezzel szemben a szegedi halászlénél alaplevet készítenek halaprólékból, azt átpasszírozzák, így az jóval sűrűbb.
== Lépések ==
* A hal tisztításakor fontos, hogy az epe ki ne szakadjon, mert különben elszínezi és keserűvé, élvezhetetlenné teszi a hal húsát. Az állat fejében, a gerincoszlop végén található egy háromszög alakú csont, az ún. keserű csont, melyet mindenképpen távolítsunk el, különben szintén élvezhetetlenné teheti a készülő ételt. Késpengével pattintsuk le a keserűfogát.
# * Ne kavarjuk a halászlét, mert széthull a hal.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
emailconfirmed
3 341
szerkesztés