Házilag pillecukrot készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Gycsutk (vitalap | szerkesztései) 2016. augusztus 23., 15:45-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell Házilag pillecukrot készíteni?)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell Házilag pillecukrot készíteni?

Pillecukor.jpg

A könnyű és puha pillecukor remek desszert lehet egy étkezés után, vagy éppen előtte. Nem kell azonban a boltba beszerezned, mert otthon is könnyedén elkészítheted, és így még azt is tudod ellenőrizni, milyen összetevő kerül bele.

[szerkesztés] Lépések

  1. Készítsd elő a hozzávalókat, hogy ne közben kelljen minden összeszedegetned.
  2. Az összekevert masszát majd egy edénybe, vagy tálcába kell helyezned. Ezt is készítsd elő. Használhatsz mélyebb edény vagy tálcát is, a lényeg, hogy rakj bele sütőpapírt vagy folpackot és szórj rá keményítővel elkevert porcukrot.
  3. Tedd a zselatint egy tálba, és adj hozzá 3 evőkanál vizet.
  4. Egy másik tálba keverd össze a porcukrot, az 50 ml vizet és 1 evőkanál mézet. #Tedd fel főzni, és forrás után a legalacsonyabb fokozaton folyamatos kevergetés közben várd meg, míg a massza átlátszó, mézszerű szirup nem lesz.
  5. A zselatinos keverékhez adj egy kicsit a szirupból, és robotgéppel alaposan keverd el, hogy felolvadjon a zselatin. Majd folyamatos kavarás mellett a maradék szirupot is csorgasd bele a tálba. Így egyre fehérebb masszát kapsz, melyet kb. 6 perc után nagyobb fokozatra kapcsolva még pár percig verj fel. Az eredmény egy ragacsos massza, mely el kezd „felkúszni” a habverőre.
  6. A kész masszát
    • Rákanalazhatod az előkészített edényre, vagy tálcára.
    • Ha inkább csíkokban szeretnéd elkészíteni a pillecukrot, akkor töltsd bele a masszát egy habzsákba, vagy erősebb zacskóba, és húzz csíkokat vele a tálcára.
  7. Hagyd állni a masszát, amíg megkeményedik. Ez változó, hogy milyen hosszú idő, de legalább 90 percig hagyd állni.
  8. Ha már megfelelő az állaga a pillecukornak, akkor késsel vagy ollóval vágd fel, szórd be a keményítős porcukorral és tálald ízlésesen.

[szerkesztés] Tippek

  • A pillecukrot kedved szerint ízesítheted. Adhatsz a tésztához különböző extra hozzávalókat, amivel különlegesebbé teszed, ilyen például a kávé, cukorka, vanília aroma. Színeket pedig ételízesítővel varázsolhatsz. Merj kísérletezni, hogy megtaláld a saját ízedet.
  • A kész pillecukrot megforgathatod különböző alapanyagokban például kókuszban, fahéjban.
  • Tábortűznél akár egy kicsit megolvaszthatod a tűzön a pillecukrot, melyet keksz és csoki darab közé rakva kiváló csemege lehet mindenki számára.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Pillecukorhoz:
    • 8g zselatinpor
    • 3 evőkanál víz
    • 150 g porcukor
    • 1 evőkanál méz
    • 50 ml víz
  • Beleforgatás:
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 evőkanál porcukor


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A felforralt szirup forró, nagyon óvatosan bánj vele, amikor beletöltöd a zselatinos masszába.
  • Ne spórold le az időt a massza felverésénél. Ha nem szánsz rá elég időt, az eredmény nem lesz olyan jó, ragacsos marad a massza. Inkább verd még egy kicsit tovább, ha bizonytalan vagy, hogy készen van e már.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Gycsutk