Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Gesztenyét sütni szerkesztése

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
23. sor: 23. sor:
 
# A bevagdosott gesztenyét rakd vissza a tálba, önts rá meleg vizet, és puhítsd így 10 percig.
 
# A bevagdosott gesztenyét rakd vissza a tálba, önts rá meleg vizet, és puhítsd így 10 percig.
 
# Ezalatt melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
 
# Ezalatt melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
# Rakd a gesztenyét egy tepsibe, takard le alufóliával, és tedd a forró sütőbe.
+
# Rakd a gesztenyét egy tepsibe és tedd a forró sütőbe.
# 20 perc sütés után távolítsd el az alufóliát, és forgasd át a gesztenyéket, hogy egyenletesen süljenek, majd told vissza a tepsit a sütőbe.
+
# Sütés közben többször is rázd meg a tepsit, hogy a gesztenyék átforduljanak és minden oldalról egyenletesen átsüljenek.
# További 10-15 perc után vedd ki a sült gesztenyét a sütőből. Amikor jó, akkor nagyon finom illatot áraszt, és a vágások mentén szétnyílik a héja.
+
# Kb. 30 perc után vedd ki a sült gesztenyét a sütőből. Amikor jó, akkor nagyon finom illatot áraszt, és a vágások mentén szétnyílik a héja.
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
  
* Ha tepsiben sütöd a gesztenyét, tegyél az aljára alufóliát vagy sütőpapírt, mert a gesztenye fekete foltot hagyhat a fémen.
 
 
* A kész sült gesztenyét csomagold be tiszta konyharuhába, hogy ne száradjon ki és tovább maradjon meleg.
 
* A kész sült gesztenyét csomagold be tiszta konyharuhába, hogy ne száradjon ki és tovább maradjon meleg.
 
* A sült gesztenyét még melegen érdemes megpucolni – ha kihűl, a belső, barna héja rátapad a húsra, ami csökkenti az élvezeti értéket.
 
* A sült gesztenyét még melegen érdemes megpucolni – ha kihűl, a belső, barna héja rátapad a húsra, ami csökkenti az élvezeti értéket.
* Van, aki áztatás helyett egy nagy tálba teszi a gesztenyéket, vizet önt rá, majd 8-10 percig a mikrohullámú sütőben melegíti.
+
* Ha friss a gesztenye, nem kell beáztatni, elég, ha csak egy kevés vizet spriccelsz a szemekre. Érdemes azonban alufóliával is letakarni a tepsit. 20 perc sütés után távolítsd el az alufóliát, de még egy kicsit anélkül is süsd tovább a gesztenyéket.
* Ha több gesztenyét veszel, és nem sütöd meg egyszerre, akkor a nyers termést hűvös, de jól szellőző helyen (pl. kamrában, egy vesszőkosárban) tartsd. Ha meleg helyre teszed, hamar kiszárad, ha pedig nem szellőzik, könnyen megrohad, megpenészedik.
+
* Más áztatás helyett egy nagy tálba teszi a gesztenyéket, vizet önt rá, majd 8-10 percig a mikrohullámú sütőben melegíti.
 +
* Ha beáztatod a gesztenyét, akkor azokat a szemeket, amelyek feljönnek a víz tetejére, érdemes kidobni – ezek nagy valószínűséggel kukacosak.
 +
* Ha több gesztenyét veszel, és nem sütöd meg egyszerre, akkor a nyers termést hűvös, de jól szellőző helyen (pl. kamrában, egy vesszőkosárban) tartsd. Ha meleg helyre teszed, hamar kiszárad, ha pedig nem szellőzik, könnyen megrohad, megpenészedik.  
  
 
== Figyelmeztetések ==
 
== Figyelmeztetések ==
60. sor: 61. sor:
 
* [http://velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2009/10/20/a_gesztenyesutesre_szuletni_kell/ A gesztenyesütésre születni kell? Különböző módszerek a Velveten]
 
* [http://velvet.hu/blogok/tejbenvajban/2009/10/20/a_gesztenyesutesre_szuletni_kell/ A gesztenyesütésre születni kell? Különböző módszerek a Velveten]
 
* [http://szepsegtar.blogspot.com/2009/11/otthoni-gesztenyesutes.html Otthoni gesztenyesütés]
 
* [http://szepsegtar.blogspot.com/2009/11/otthoni-gesztenyesutes.html Otthoni gesztenyesütés]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)
A lap eredeti címe: „https://hogyankell.hu/Gesztenyét_sütni