Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Francia lecsót készíteni

18 bájt hozzáadva, 2014. november 27., 13:17
Tippek
== Lépések ==
# '''Készítsd elő a zöldségeket!''' A szükséges részek eltávolításával és a hámozással kezd. Majd , majd vágd őket kockákra vagy egyszerű szeletekre. A szeletelés metodikája igazából rajtad múlik, hogyan szeretnéd. A lényeg az, hogy azonos formára aprítsd fel a zöldségeket.
# '''Egy megfelelő serpenyőben kevés olívaolajon pirítsd meg először a hagymát és az összenyomott fokhagymát együtt!'''
# '''Ha végeztél, tedd egy nagyobb tálba!'''
# '''A zöldségeket halmozd ugyanabba a tálba, amibe először a hagymát tetted, míg el nem fogynak a pirítani való alapanyagok!'''
# '''Ha ezzel megvagy, végy elő egy tűzálló tálat!'''
# '''Helyezd bele a megpirított zöldségeket!'''
# '''Fűszerezd be őket (bazsalikom, kakukkfő, só, bors), majd alaposan keverd össze őket!'''
# '''Előmelegített sütőben süsd össze őket, nagyjából 25-30 perc alatt!'''
 
== Tippek ==
*''' Ha vegetáriánus vagy, akkor mindenképp tegyél még bele valamilyen gombát is!''' Kicsit tovább tart elkészíteni, mert eggyel több zöldséget kell a sütés előtt megpirítanod, de így sokkal egészségesebb és teljes értékű egytálételt szolgálhatsz fel magadnakés másoknak.
* Pikánsabb ízt érhetsz el, ha fűszerezéshez használsz még provence-i fűszerkeveréket, borecetet és egyéb, ízlésednek megfelelő fűszereket.
* Ha nemcsak finomat szeretnél enni, de látványilag is íncsiklandozó francia lecsót szeretnél készíteni, akkor az a legjobb, ha karikára szeleteled a zöldségeket, és a képen látható módon rendezed el a sütőedényben. Ehhez a zöldségeket a pirítás után külön-külön tálban halmozd fel, így könnyebben állítod össze a rétegeket.
* Ha vársz a tálalással egy napot, és újramelegített formában prezentálod ebédre vagy vacsorára, akkor biztosan nagyobb sikere lesz. Ugyanis egy nap alatt a hűtőben még jobban összeérnek az ízek.
 
== Amire szükséged lehet ==
375
szerkesztés