Füstös padlizsánkrémet készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
7. sor: 7. sor:
  
 
# Gyújts tüzet tűzrakó helyen.
 
# Gyújts tüzet tűzrakó helyen.
 +
# Várd meg, míg leég a tűz és már csak parázslik.
 
# Készítsd elő a padlizsánokat:
 
# Készítsd elő a padlizsánokat:
 
#* Mosd meg, majd helyezd őket egy tálcára.
 
#* Mosd meg, majd helyezd őket egy tálcára.
12. sor: 13. sor:
 
# Süsd meg a padlizsánokat:
 
# Süsd meg a padlizsánokat:
 
#* Ha már csak kis lánggal ég a tűz, a tűzrakó egyik oldalához kotorj parazsat, ami fölé egy rácsra ráteheted az egész padlizsánokat. Időnként forgasd meg, majd ha már úgy érzed, hogy megpuhultak, megsültek, sötétbarnák-kissé feketék, akkor tedd ki őket egy tálcára hűlni.
 
#* Ha már csak kis lánggal ég a tűz, a tűzrakó egyik oldalához kotorj parazsat, ami fölé egy rácsra ráteheted az egész padlizsánokat. Időnként forgasd meg, majd ha már úgy érzed, hogy megpuhultak, megsültek, sötétbarnák-kissé feketék, akkor tedd ki őket egy tálcára hűlni.
#* Magába a parázsba is helyezheted őket. Ilyenkor célszerű alufóliába becsomagolni, hogy ne legyen tiszta hamu a padlizsán héja.
+
#* Amennyiben gyorsítani szeretnéd a folyamatot, magába a parázsba is helyezheted őket. Ilyenkor célszerű alufóliába becsomagolni, hogy ne legyen tiszta hamu a padlizsán héja.
 
# Ha kihűltek a padlizsánok, egy kés segítségével húzd le a héjukat a húsról.
 
# Ha kihűltek a padlizsánok, egy kés segítségével húzd le a héjukat a húsról.
 
# Készítsd el a [http://www.hogyankell.hu/Padlizs%C3%A1nkr%C3%A9met_k%C3%A9sz%C3%ADteni padlizsánkrémet]:
 
# Készítsd el a [http://www.hogyankell.hu/Padlizs%C3%A1nkr%C3%A9met_k%C3%A9sz%C3%ADteni padlizsánkrémet]:
18. sor: 19. sor:
 
#* Ha krémesen szereted, akkor botmixerrel pürésítsd. Ha darabosabban, akkor villával nyomkodd össze.
 
#* Ha krémesen szereted, akkor botmixerrel pürésítsd. Ha darabosabban, akkor villával nyomkodd össze.
 
#* Tedd bele egy befőttes üvegbe, majd hűtőben tárolva néhány napon belül fogyaszd el. Kínáld pirítóssal, paradicsommal.
 
#* Tedd bele egy befőttes üvegbe, majd hűtőben tárolva néhány napon belül fogyaszd el. Kínáld pirítóssal, paradicsommal.
 +
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
44. sor: 46. sor:
 
* [https://hvg.hu/elet/20110829_tokeletes_padlizsankrem Padlizsánkrém tűzön]
 
* [https://hvg.hu/elet/20110829_tokeletes_padlizsankrem Padlizsánkrém tűzön]
 
* [https://www.zizikalandjai.com/2018/09/vinetta-az-erdelyi-padlizsankrem-laktozmentes-glutenmentes-vegan.html Vinetta készítése]
 
* [https://www.zizikalandjai.com/2018/09/vinetta-az-erdelyi-padlizsankrem-laktozmentes-glutenmentes-vegan.html Vinetta készítése]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)