Eperlevest készíteni szerkesztése
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
== Hogyan kell eperlevest készíteni? == | == Hogyan kell eperlevest készíteni? == | ||
− | [[Fájl:eperleves.jpg|right| | + | [[Fájl:eperleves.jpg|right|250 px]]A nyár egyik kedvelt gyümölcse az eper. Számos módon felhasználhatjuk, például dzsemet főzhetünk belőle, sütemények és házi készítésű fagylaltok alapanyagaként is kiváló. Cikkünkben ezúttal azt mutatjuk be, hogy hogyan főzhetünk belőle ízletes levest, amely desszertnek sem utolsó. |
== Lépések == | == Lépések == | ||
#Szedjünk a kertünkben vagy vásároljunk 30 dkg epret, majd távolítsuk el róla a zöld szárat/levelet, és alaposan mossuk meg! | #Szedjünk a kertünkben vagy vásároljunk 30 dkg epret, majd távolítsuk el róla a zöld szárat/levelet, és alaposan mossuk meg! | ||
− | #Főzzünk meg 0,5 l vízben 20 dkg epret! Főzés közben adjunk hozzá egy késhegynyi fahéjat és ízlés szerint cukrozzuk! A cukor pontos mennyisége attól függ, hogy mennyire édes az eper, illetve, hogy édesebben vagy inkább savanykásabban szeretjük a | + | #Főzzünk meg 0,5 l vízben 20 dkg epret! Főzés közben adjunk hozzá egy késhegynyi fahéjat és ízlés szerint cukrozzuk! A cukor pontos mennyisége attól függ, hogy mennyire édes az eper, illetve, hogy édesebben vagy inkább savanykásabban szeretjük a gyümölcsleveleket. |
#Forraljuk fel a főzetet, majd botmixer segítségével turmixoljuk át a pépet! Erre azért van szükség, hogy a nem teljesen szétfőtt eperdarabok is pépesek legyenek. | #Forraljuk fel a főzetet, majd botmixer segítségével turmixoljuk át a pépet! Erre azért van szükség, hogy a nem teljesen szétfőtt eperdarabok is pépesek legyenek. | ||
#Sűrítsük be 1 dl főzőtejszínnel és egy kevés étkezési keményítővel/liszttel az epres pépet! | #Sűrítsük be 1 dl főzőtejszínnel és egy kevés étkezési keményítővel/liszttel az epres pépet! | ||
16. sor: | 16. sor: | ||
== Tippek == | == Tippek == | ||
− | *A levest főzés nélkül is elkészíthetjük. Főzés helyett elegendő összeturmixolnunk az epret, valamint hozzáadni a | + | *A levest főzés nélkül is elkészíthetjük. Főzés helyett elegendő összeturmixolnunk az epret, valamint hozzáadni a többi alapanyagot. |
*Az eperlevest desszertként, hűsítő italként is fogyaszthatjuk. | *Az eperlevest desszertként, hűsítő italként is fogyaszthatjuk. | ||
37. sor: | 37. sor: | ||
*Saját recept | *Saját recept | ||
− | |||
− |