Eperdzsemet készíteni szerkesztése
A Hogyankell.hu wikiből
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
37. sor: | 37. sor: | ||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
− | * | + | *Cukorral és tartósítószer nélkül készített változathoz: |
**3 kg eper | **3 kg eper | ||
**1,20 dkg cukor | **1,20 dkg cukor | ||
− | * | + | *Befőzőcukorral készített változathoz: |
**1250 g eper | **1250 g eper | ||
**2 evőkanál citromlé | **2 evőkanál citromlé | ||
**0,5 kg befőzőcukor extra 2:1 (az ilyen befőzőcukor optimális arányban tartalmazza a befőzéshez szükséges zselírozó anyagot és cukrot, a 2:1 arány miatt pedig csak 1250 g eperre lesz szükségünk) | **0,5 kg befőzőcukor extra 2:1 (az ilyen befőzőcukor optimális arányban tartalmazza a befőzéshez szükséges zselírozó anyagot és cukrot, a 2:1 arány miatt pedig csak 1250 g eperre lesz szükségünk) | ||
− | * | + | *Dzsemfixszel készített változathoz: |
**60 dkg eper | **60 dkg eper | ||
**15 dkg cukor | **15 dkg cukor | ||
64. sor: | 64. sor: | ||
* [http://sutnijo.hu/recept/401-eperdzsem/ Eperdzsem készítése befőzőcukorral] | * [http://sutnijo.hu/recept/401-eperdzsem/ Eperdzsem készítése befőzőcukorral] | ||
* [http://www.nosalty.hu/recept/egyszeru-eperdzsem-andi-konyhajabol/ Eperdzsem készítése dzsemfixszel] | * [http://www.nosalty.hu/recept/egyszeru-eperdzsem-andi-konyhajabol/ Eperdzsem készítése dzsemfixszel] | ||
− | |||
− |