Eperdzsemet készíteni szerkesztése
A Hogyankell.hu wikiből
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
15. sor: | 15. sor: | ||
=== Befőzőcukorral készített változat=== | === Befőzőcukorral készített változat=== | ||
− | #Mossuk meg és csepegtessük le a gondosan átválogatott epret! | + | #'''Mossuk meg és csepegtessük le a gondosan átválogatott epret! |
#Tegyük egy edénybe, és keverjük össze a befőzőcukorral és a citromlével! | #Tegyük egy edénybe, és keverjük össze a befőzőcukorral és a citromlével! | ||
#Forraljuk fel nagy lángon az elegyet, majd néhány percig még kevergessük! | #Forraljuk fel nagy lángon az elegyet, majd néhány percig még kevergessük! | ||
#Töltsük üvegekbe az elkészült dzsemet, és a lezárásuk után hagyjuk őket 5 percig fejjel lefelé állni! | #Töltsük üvegekbe az elkészült dzsemet, és a lezárásuk után hagyjuk őket 5 percig fejjel lefelé állni! | ||
− | #Tegyük a kamra polcaira az elkészült eperdzsemet! | + | #Tegyük a kamra polcaira az elkészült eperdzsemet!''' |
− | + | ||
=== Dzsemfixszel készített változat=== | === Dzsemfixszel készített változat=== | ||
#Tisztítsuk meg alaposan az érett epreket! | #Tisztítsuk meg alaposan az érett epreket! | ||
64. sor: | 63. sor: | ||
* [http://sutnijo.hu/recept/401-eperdzsem/ Eperdzsem készítése befőzőcukorral] | * [http://sutnijo.hu/recept/401-eperdzsem/ Eperdzsem készítése befőzőcukorral] | ||
* [http://www.nosalty.hu/recept/egyszeru-eperdzsem-andi-konyhajabol/ Eperdzsem készítése dzsemfixszel] | * [http://www.nosalty.hu/recept/egyszeru-eperdzsem-andi-konyhajabol/ Eperdzsem készítése dzsemfixszel] | ||
− | |||
− |