Enni/főzéshez előkészíteni az articsókát

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2012. március 26., 15:39-kor történt szerkesztése után volt. (Lépések)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

[szerkesztés] Hogyan kell enni/főzéshez előkészíteni az articsókát?

Articsoka.jpg

Az articsóka rendkívül egészséges és finom is. Első látásra azonban gondot okozhat, hogy miként lássunk hozzá az elkészítéséhez vagy éppen elfogyasztásához.

[szerkesztés] Lépések

  1. Az articsókát mossuk meg, majd a keményebb alsó szirmokat törjük le. A fiatal articsóka vastag sziromleveleit nyugodtan használjuk fel.
  2. Vágjuk le a szárát, valamint a tetejét.
  3. Ha a recept szerint ketté kell vágni, akkor ebben a fázisban egy kiskanál segítségével szedjük ki belőle a „bajszot”. Ha nem, akkor már a készételben, fogyasztáskor távolítsuk el.

[szerkesztés] Tippek

  • Ha tehetjük, kisebb bimbókat vásároljunk.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • articsóka

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Frissen a legjobb, ne tároljuk sokáig a hűtőben.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag