Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Csokoládémázat készíteni a sütemény tetejére

17 bájt törölve, 2017. június 30., 11:08
Főzött csokoládémáz kakaóporból
# Egy vastag falú fémlábosba tégy 10 dkg porcukrot.
# Adj hozzá 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaóport.
# Keverj hozzá 1-2 evőkanál tejet (esetleg vizet).
# Mindezt kezdd el nagyon alacsony hőfokon, a legkisebb lángon melegíteni. Folyamatosan kevergesd, hogy le ne piruljon a cukor.
# Ha nagyon sűrű és kemény lenne a massza, egy evőkanál tejet adhatsz még hozzá.
# Ekkor keverj a masszához 5-10 dkg puha vajat vagy zsírt. Ha kevesebb vajat használsz, keményebb csokoládébevonatot kapsz, több vajjal kissé puhább és ragacsosabb, de könnyebben szeletelhető lesz a máz (pár csepp olajat is adhatsz hozzá, hogy fényesebb legyen, de nem muszáj).
# A kevergetés hatására langyosra hűlt mázat öntsd rá a lehetőség szerint lehűtött sütemény tetejére, és néhány gyors mozdulattal simítsd el.
# A csokoládémázzal bevont süteményt tedd vissza a hűtőbe, hagyd dermedni. Szeleteléskor itt is érdemes forró vízbe mártott kést használni.
== Tippek ==
1 100
szerkesztés